Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 02. 07:41, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Új győri rektor: a szellemi autonómia nem jelenthet elszigetelődést

Új győri rektor: a szellemi autonómia nem jelenthet elszigetelődést

Földesi Péter professzor, a győri Széchenyi István Egyetem hivatalba lépett rektora hétfőn, első rektori munkanapján azt hangsúlyozta, hogy a nyitott egyetem szellemisége jegyében vigyék be a világot az egyetemre.

A győri egyetemet az innováció, a folytonos megújulás jellemzi - hangoztatta a bemutatkozó sajtóbeszélgetésen az egyetem 51 éves rektora.Az egyetem Győr városhoz hasonlóan regionális vezető szerepet tölt be a Nyugat-Dunántúlon. A SZIE térségbeli széles kapcsolatrendszerének erősítésén munkálkodnak a továbbiakban, hogy az intézmény szellemi, kulturális hatását minél szélesebb körben tudja kifejteni – szólt terveiről a rektor.

Mint hangsúlyozta, a Széchenyi Egyetem fiatal intézmény. Ennek előnye az, hogy a tradíciók "nem kötik gúzsba", az értékek állandóak, a módszereket viszont folyamatosan lehet újítani – fogalmazott a rektor.Földesi Péter beszélt a Széchenyi István Egyetemnek az Audival kialakított kapcsolatáról. A világcég olyan szakmai színvonalat és munkakultúrát vár el, amely méltó az Audi nevéhez, tekintélyéhez - mondta, hozzátéve, ennek is meg akar felelni a győri egyetem, amely hosszú távon számít a német autógyártóval való együttműködésre.

A 18 éve Győrött oktató professzor a rektori teendők mellett egyelőre a Logisztikai Tanszék vezetését is folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.