Városlista
2023. január 26, csütörtök - Vanda

Hírek

2022. Szeptember 08. 20:41, csütörtök | Sport

Új kihívás egy legendás régi pályán

Új kihívás egy legendás régi pályán

Egy legendás pályán folytatja az idei bajnoki szezonját a Gender Racing Team ezen a hétvégén, a csehországi Brnoban.

A Csehszlovákia első elnökéről, Tomáš Garrigue Masarykról elnevezett tradicionális versenypályához is már rengeteg sportélmény fűzi a GRT csapatát. Ezen a bajnoki hétvégén futamgyőzelemért szeretne harcolni a csapat Szabó Nikolas-szal a volán mögött.

A közel öt és fél kilométeres, komoly szintkülönbségeket tartalmazó pálya minden szakágban kemény kihívásokkal szolgál a versenyzők számára. Például sokáig rendezték itt Kelet-Európa MOTO GP futamát is.
Nikolas a Slovakiaringen elért bíztató hazai részeredmények után motiváltan készül a következő bajnoki fordulóra az izgalmas vonalvezetésű versenypályán és amolyan bemelegítésként a napokban három futamgyőzelemmel hangolódott az F3-as versenyhétvégére Trinec-ben, a szlovák gokart bajnokságban a Rotax DD2 kategóriában.

A csapat a tervek szerint maximálisan szeretné kihasználni a csütörtöki nap tesztelési lehetőségeit a beállítások tökéletesítésére, hogy versenyzőjük az időmérőn már minél jobb eséllyel támadhasson a pole pozícióért folytatott küzdelemben. Erre négy alkalommal lesz lehetőség a nyitónapon. Pénteken már csak egy szabadedzésre kerül sor, majd délután küzdhet meg a mezőny az első versenyfutam rajtrácsának helyeiért. Szombaton a hétvége első versenyfutamára délelőtt kerül sor. A vasárnapi versenynap nem igazán ad lehetőséget a legkisebb hibára sem a feszített időbeosztásával, hiszen a napi program reggel a második futam időmérő edzésével kezdődik, majd kicsivel dél előtt kerül sor a második versenyfutamra.

Gender Tamás csapatfőnök bizakodva várja a versenyhétvégét:
„ Valóban nagyon szeretjük ezt a nagyszerű hangulatú, tradicionális helyszínt. Mindig egy plusz töltést ad a csapat számára, ha olyan pályán versenyezhetünk, amelynek sok-sok évtizedes sporttörténelme van. A Brno-i aszfaltcsík is abszolút ezek közé tartozik. Annak ellenére, hogy az idei év a versenytechnika szempontjából sajnos nem túl ideálisan alakult, nagyon-nagyon büszke vagyok a csapatra és az idei szezonban elért részeredményekre, dobogós helyezésekre, valamint a sokszor igen komoly küzdelmek és kihívások árán megszerzett értékes bajnoki pontokra. A csapatban a fiúk tényleg erőn felül megtettek és megtesznek mindent, hogy a technikánk minél versenyképesebb legyen. Az év folyamán szerencsére folyamatosan látszik egy felfelé ívelő tendencia és nagyon bízom benne, hogy ezen a bajnoki fordulón már végre tényleg eséllyel harcolhatunk egy futamgyőzelemért!

A kissé távolabbi helyszín ellenére erre a versenyhétvégére is nagy szeretettel invitálom a hazai szurkolókat is, hiszen minden pályán szívesen látja a GRT az autósport szerelmeseit, valamint ezen a helyszínen még egy számunkra is különleges autósportélményhez is hozzájuthatnak! A korábbi évtizedek F1-es és Forma 3000-es versenyautóit felvonultató BOSS GP bajnoki fordulóját is megrendezik, ami látványban és hangban is az F1 egyik legvirágzóbb időszakának vegytiszta sportélményét nyújtja!”

- Gender Racing Team -

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 26. 06:53, csütörtök | Sport

Súlyos magyar vereség Dániától a negyeddöntőben

A magyar férfi kézilabda-válogatott 40-23-ra kikapott a címvédő Dániától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntőjében, szerdán Stockholmban.

2023. Január 25. 13:52, szerda | Sport

Messi mégis távozhat a PSG-ből

Sajtóhírek szerint fordulat állhat be Lionel Messi ügyében és a hétszeres aranylabdás futballista mégis távozhat a Paris Saint-Germain együttesétől.

2023. Január 24. 12:36, kedd | Sport

Gareth Bale jövő héten elkezdi golfpályafutását

Jövő héten megkezdi golfpályafutását a labdarúgó-karrierjét két hete lezáró Gareth Bale.

2023. Január 24. 06:36, kedd | Sport

Dánia lesz a magyarok ellenfele a negyeddöntőben

A címvédő Dánia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a szerdai, stockholmi negyeddöntőben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.