Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2024. Augusztus 04. 07:10, vasárnap | Helyi

Új közösségi ház Károlyházán

Új közösségi ház Károlyházán

Közel 88 millió forintból alakítottak ki közösségi házat Károlyházán.

Az elmúlt évek legnagyobb ottani beruházásában egy meglévő, korszerűtlen ingatlan felújításával, átépítésével gyarapodott a közösség és az önkormányzat vagyona.

Károlyháza pályázott az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című támogatásra. A nyertesek egyikeként 63,5 millió forint vármegyei forrással, a Magyar Falu Program 8,9 millió forint pályázati támogatásával és a közel 15 millió forint önerővel elindulhatott Károlyházán az elmúlt évek legnagyobb beruházása. A napokban adták át az épületet.

A korszerűtlen fűtéssel rendelkező épületben a nyertes pályázat adott lehetőséget, hogy egy közösségi életnek helyt adó korszerű épületet alakítsanak ki, ezzel is gyarapítva az önkormányzat vagyonát. Az épület tetejére napelemek kerültek. Korszerű vizesblokkok, valamint zuhanyzók, mozgáskorlátozottak számára mosdót és akadálymentes feljárót építettek, egy új konyhát, és 3 irodarészt is kialakítottak. A beruházás a víz-szennyvíz és fűtési rendszer korszerűsítését is magában foglalta. Új nyílászárókat, teljes aljzat – födém és külső szigetelést, valamint új színt kapott az épület. Az új épület, különböző mozgás kultúráknak és közösségi rendezvényeknek ad ezen túl helyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 04. 09:11, vasárnap | Helyi

A Nap képe: így váltunk vissza mi

A felvétel csütörtökön délután készült Győrben, szándékosan nem nevezzük meg, melyik áruházban, mert a helyzet sajnos általános.

2024. Augusztus 04. 08:13, vasárnap | Helyi

Különleges programokkal kecsegtet a XXXI. Barokk Esküvő

Idén augusztus 9. és 10. között rendezik meg a Barokk Esküvőt Győr belvárosában.

2024. Augusztus 03. 09:15, szombat | Helyi

Módosul a vonatok és a Volánbusz-járatok menetrendje a szombati munkanap miatt

A munkanap-áthelyezés miatt augusztus 3-án, szombaton a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok, valamint módosul a Volánbusz-járatok menetrendje is – közölte a Mávinform.

2024. Augusztus 03. 08:14, szombat | Helyi

Keményet lépett a püspökség: Benkovich Ferenc nem misézhet az eddigi szolgálati helyén

„A hívők nyugalma és az Egyház békéjének érdekében a nyugállományba vonult Benkovich Ferenc egykori plébánost a Győri Egyházmegye