Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Január 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Új lendületet kaphat a bányászat Magyarországon

Új lendületet kaphat a bányászat Magyarországon

A kormány bányászati és geológiai szolgálatot hoz létre - derül ki a Magyar Közlönyben szerdán publikált, a bányászati igazgatás átszervezésével kapcsolatos feladatokról szóló kormányhatározatból.

"A kormány elismerve a bányászati szakigazgatás tradícióját, megerősítve a hatékony ásványvagyon-gazdálkodást, a bányajáradék beszedésének rendszerét, továbbá a bányászati koncessziós pályázatok támogatását, növelve az ügyfélközpontúságot, biztosítva a bányászat versenyképességét és fenntarthatóságát, elősegítve az ellátásbiztonságot, modern bányászati és geológiai szolgálatot hoz létre" - tartalmazza a határozat.

A határozat szerint a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet beolvad a Magyar Bányászati és Földtani Hivatalba, így jön létre 2017. július 1-jével a központi hivatal jogállású Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat.

A nemzeti fejlesztési miniszternek február 28-ig javaslatot kell előterjesztenie a törvényi szintű, március 31-ig pedig a kormányrendeleti szintű szabályozás szükséges módosítására. Április 30-ig felül kell vizsgálni és módosítani kell a kapcsolódó miniszteri rendeleteket is.

A nemzeti fejlesztési miniszternek június 10-ig szükséges gondoskodnia a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat működésének megkezdéséhez szükséges intézkedésekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.