Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. December 11. 09:46, szerda | Belföld

Új rendszámtáblák lesznek Magyarországon

Új rendszámtáblák lesznek Magyarországon

2021. január elsejétől rendszám átalakítás kezdődik Magyarországon.

Uniós irányelveket és rendelkezéseket ültetett át a közúti közlekedésről, a vízi közlekedésről, a személyszállítási szolgáltatásokról és a vasúti közlekedésről szóló törvénybe az országgyűlés, amikor 134 igen, 51 nem és három tartózkodás mellett elfogadta az Innovációs és Technológiai Minisztérium jogharmonizációs célú előterjesztését - írta a Blikk.

2021. január 1-jével

- Összevonják a korábban E, M, SP, P és Z betűjelű ideiglenes rendszámtáblákat, és ezek helyett egységesen I betűjelet vezetnek be felmenő rendszerben. - Megszűnnek a jövőben az ideiglenes behozatali vámeljárás alá vont járműre kiadott V betűjelű rendszámok, valamint a lassú járművek speciális, fehér alapon Y kezdő betűjelű rendszámai is.

A kivezetés a járműtulajdonosok részére nem jelent adóteher-növekedést.

Forrás: origo.hu

Kép: beregihirek.hu

Címkék: autós hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.