Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2022. Március 21. 15:00, hétfő | Helyi

Új sportcsarnok épül Abdán

Új sportcsarnok épül Abdán

Sportcsarnok épül Abdán mintegy 1,5 milliárd forintból, a Győrhöz közeli község új létesítményének alapkövét szombaton tették le.

Fűzy András, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület (SZKA) elnöke elmondta: a csarnok az abdai önkormányzat és az SZKA együttműködésében valósul meg, a beruházáshoz a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az utánpótlás-nevelés és a látványcsapatsport infrastrukturális fejlesztéseire fordítható társaságiadó-támogatással járul hozzá. Az elnök hozzátette, hogy az SZKA nemzeti kosárlabda-akadémia, így nemcsak Győrben, hanem a környező településeken is az a feladata, hogy népszerűsítse a kosárlabdát és lehetőséget biztosítson a gyermekek számára arra, hogy megismerkedjenek a sportággal. A 350 ember befogadására alkalmas csarnokért sokat küzdöttek, az elmúlt években a koronavírus-járvány és az azzal járó építőanyagár-emelkedések is hátráltatták a munkát.

Nagy István agrárminiszter azt emelte ki, hogy a sportcsarnok régi álma a településnek. Hozzátette: az életminőség emelkedése rámutat, hogy a 21. században mennyire fontos a mindennapi sportolás, a sportra és az egészséges életmódra nevelés. Arról is beszélt, hogy "a vidéki életminőség megnyilvánulása az új sportcsarnok", amely az Ifjúság utca és az Arany János utca kereszteződésénél épül fel.

Szabó Zsolt, Abda polgármestere felidézte, hogy 2006 és 2016 között többször is szerettek volna tornacsarnokot építeni, de a próbálkozások sikertelenek voltak. Az új csarnok helyén korábban állt tornaszobát és tűzoltószertárt 2020-ban bontották el – mondta. A településvezető beszélt arról is, hogy a 2023 közepére elkészülő csarnokban a pálya mellett hat öltözőt, továbbá bírói öltözőt és szertárt is kialakítanak.

Címkék: Abda, Sportcsarnok

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 09:16, vasárnap | Helyi

Elkezdődött az Országos Településfásítási Program őszi ültetési időszaka

Elkezdődött az Országos Településfásítási Program őszi ültetési időszaka, amelynek során az ország 345 településén nyolcezer fát ültetnek el.

2023. Szeptember 24. 08:15, vasárnap | Helyi

Nem maradt éhes, aki két keréken érkezett

Bringás reggelivel várták a kétkerekűvel közlekedőket péntek reggel.

2023. Szeptember 24. 07:15, vasárnap | Helyi

Ismét lesz bringajelölés Győrben

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ismét meghirdette a kerékpárjelölést Győrben.

2023. Szeptember 23. 09:17, szombat | Helyi

Urbán Flórián a Csorna új vezetőedzője

Urbán Flórián a Csornai SE vezetőedzőjeként folytatja pályafutását – adta hírül hivatalos honlapján az NB III-as labdarúgócsapat.