Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2022. Március 21. 15:00, hétfő | Helyi

Új sportcsarnok épül Abdán

Új sportcsarnok épül Abdán

Sportcsarnok épül Abdán mintegy 1,5 milliárd forintból, a Győrhöz közeli község új létesítményének alapkövét szombaton tették le.

Fűzy András, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület (SZKA) elnöke elmondta: a csarnok az abdai önkormányzat és az SZKA együttműködésében valósul meg, a beruházáshoz a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az utánpótlás-nevelés és a látványcsapatsport infrastrukturális fejlesztéseire fordítható társaságiadó-támogatással járul hozzá. Az elnök hozzátette, hogy az SZKA nemzeti kosárlabda-akadémia, így nemcsak Győrben, hanem a környező településeken is az a feladata, hogy népszerűsítse a kosárlabdát és lehetőséget biztosítson a gyermekek számára arra, hogy megismerkedjenek a sportággal. A 350 ember befogadására alkalmas csarnokért sokat küzdöttek, az elmúlt években a koronavírus-járvány és az azzal járó építőanyagár-emelkedések is hátráltatták a munkát.

Nagy István agrárminiszter azt emelte ki, hogy a sportcsarnok régi álma a településnek. Hozzátette: az életminőség emelkedése rámutat, hogy a 21. században mennyire fontos a mindennapi sportolás, a sportra és az egészséges életmódra nevelés. Arról is beszélt, hogy "a vidéki életminőség megnyilvánulása az új sportcsarnok", amely az Ifjúság utca és az Arany János utca kereszteződésénél épül fel.

Szabó Zsolt, Abda polgármestere felidézte, hogy 2006 és 2016 között többször is szerettek volna tornacsarnokot építeni, de a próbálkozások sikertelenek voltak. Az új csarnok helyén korábban állt tornaszobát és tűzoltószertárt 2020-ban bontották el – mondta. A településvezető beszélt arról is, hogy a 2023 közepére elkészülő csarnokban a pálya mellett hat öltözőt, továbbá bírói öltözőt és szertárt is kialakítanak.

Címkék: Abda, Sportcsarnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.

2024. Július 26. 08:07, péntek | Helyi

Új gasztrofesztivál debütál Győrben

Tizenhat órán át sütnek malacot a pénteken kezdődő háromnapos I. Győri Sör & BBQ Gasztroparádén.

2024. Július 26. 07:15, péntek | Helyi

Győri fiatalok a birminghami frizbi vébén

Tart az U20-as frizbi világbajnokság Birminghamban, a magyar válogatottban több győri is szerepel. Nem is vagyunk esélytelenek, csapatunk tavalyelőtt arany-, tavaly ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…