Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2022. Március 21. 15:00, hétfő | Helyi

Új sportcsarnok épül Abdán

Új sportcsarnok épül Abdán

Sportcsarnok épül Abdán mintegy 1,5 milliárd forintból, a Győrhöz közeli község új létesítményének alapkövét szombaton tették le.

Fűzy András, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület (SZKA) elnöke elmondta: a csarnok az abdai önkormányzat és az SZKA együttműködésében valósul meg, a beruházáshoz a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az utánpótlás-nevelés és a látványcsapatsport infrastrukturális fejlesztéseire fordítható társaságiadó-támogatással járul hozzá. Az elnök hozzátette, hogy az SZKA nemzeti kosárlabda-akadémia, így nemcsak Győrben, hanem a környező településeken is az a feladata, hogy népszerűsítse a kosárlabdát és lehetőséget biztosítson a gyermekek számára arra, hogy megismerkedjenek a sportággal. A 350 ember befogadására alkalmas csarnokért sokat küzdöttek, az elmúlt években a koronavírus-járvány és az azzal járó építőanyagár-emelkedések is hátráltatták a munkát.

Nagy István agrárminiszter azt emelte ki, hogy a sportcsarnok régi álma a településnek. Hozzátette: az életminőség emelkedése rámutat, hogy a 21. században mennyire fontos a mindennapi sportolás, a sportra és az egészséges életmódra nevelés. Arról is beszélt, hogy "a vidéki életminőség megnyilvánulása az új sportcsarnok", amely az Ifjúság utca és az Arany János utca kereszteződésénél épül fel.

Szabó Zsolt, Abda polgármestere felidézte, hogy 2006 és 2016 között többször is szerettek volna tornacsarnokot építeni, de a próbálkozások sikertelenek voltak. Az új csarnok helyén korábban állt tornaszobát és tűzoltószertárt 2020-ban bontották el – mondta. A településvezető beszélt arról is, hogy a 2023 közepére elkészülő csarnokban a pálya mellett hat öltözőt, továbbá bírói öltözőt és szertárt is kialakítanak.

Címkék: Abda, Sportcsarnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 09:14, kedd | Helyi

Nem volt álomsorsolás: Nyíregyházán kezd az ETO

Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtökön kisorsolta a 2024/25-ös labdarúgó NB I. menetrendjét. Eszerint az újonc ETO az első mérkőzésen vendégségbe megy a másik feljutóhoz, a Nyíregyházához.

2024. Június 25. 07:14, kedd | Helyi

Mesekastélyt varázsolnak a Városházából a Győrkőcön

Mesekastéllyá változtatják a gyerekek a győri Városházát a 17. Győrkőcfesztiválon. Július 5-én, az ünnepélyes kulcsátadással kezdődik a háromnapos rendezvény, amely tíz helyszínen ezer programot kínál.

2024. Június 25. 06:13, kedd | Helyi

Ő lesz az új polgármester kabinetfőnöke

„Szeretném bemutatni önöknek leendő kabinetvezetőmet, dr. Tóth Péter szociológust, történészt, aki doktori címét regionális tudományból szerezte”

2024. Június 24. 09:15, hétfő | Helyi

A geotermia jelentheti Mosonmagyaróvár jövőjét?

A tavaly megépült mosonmagyaróvári geotermális erőmű valamivel több, mint harmadát adta az első negyedévben helyi távhőnek. Az egyik képviselő szerint ez csalódást keltő, tovább kellene erősíteni ennek arányát.