Városlista
2024. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2024. Augusztus 24. 08:12, szombat | Helyi

Új vízvezetékek lesznek a Nép utca környékén

Új vízvezetékek lesznek a Nép utca környékén

Új vízvezetékeket építenek ki a győri Újváros nyugati részén az Újító és a Nép utcában, ahol állandó problémákat okozott már az elmúlt években az öreg vízhálózat.

A nép utcában több hónapig tart a munka, a forgalmat is érinti.

Megújul a Nép utca és az Újító utca ivóvízellátó rendszere – közölte a Pannon Víz Zrt. Újváros nyugati részén – a Tulipán u. és Szegfű u. közötti szakaszon – évek óta folyamatos hibák jelentkeztek az egyébként alulméretezett és már elavult ivóvezetékeken. A csőtörések során jelentős vízveszteségeket is el kellett károlni. Emiatt az érintett szakaszok felújítása szükségessé vált a szolgáltató közlése szerint.

Horváth Ottó, a Pannon-Víz Zrt. vezérigazgatója úgy tájékoztatott, hogy korszerű, úgynevezett elektrofúziós kötésű PE műanyag gerincvezetéket és házi bekötéseket építenek ki az Újító és a Nép utcában. A felújításnak köszönhetően a vízvezetékek átmérője is bővülni fog: a meglévő NA80 helyett NA100 átmérőjű vezetékeket fektetnek le javítva ezzel a rendszer hidraulikáját és kapacitását.

Az Újító utca gerincvezetéke 87 méteren újul meg, és ehhez kapcsolódik továbbá 12 házi bekötés, egy tűzcsap és egy meglévő ivókút átkötése is az utcában. A Nép utca felújítása jóval nagyobb szakaszt érint és tovább is tart, hiszen 719 méteren kezdődik meg hamarosan az ivóvízgerincvezeték cseréje az utcában, amelyhez kapcsolódik 50 házi bekötés, plusz az érintett tűzcsapok.

Mint elmondták, mindez augusztus végén, a munkaterület átadásával kezdődik, az Újító utcai rekonstrukciós munkák tervezetten 2-3 hetet vesznek igénybe, míg a nagyobb volumenű Nép utcai rekonstrukciós munkák 2 hónapig is eltarthatnak. A felújításhoz kapcsolódó vezeték zárásokról, átmeneti ivóvízellátás szüneteléséről az érintett lakosságot külön tájékoztatják.

Felhívják a lakosság és a közlekedők figyelmét, hogy a kiviteli munkák ideiglenes forgalomkorlátozással járnak az érintett utcaszakaszokon. Viszont mindennek köszönhetően a városrész ivóvízhálózatán korábban jelentkező hibák és vízveszteségek csökkenthetők és növekszik a városrész ivóvíz ellátásának biztonsága – szögezte le Horváth Ottó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 24. 09:12, szombat | Helyi

Tizennegyedszer is bajnok a megyei horgász szövetség csapata

Győr-Moson-Sopron vármegye horgászcsapata a LXI. Tagszövetségi Országos Bajnokságon 14. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát: most a somogyiak és a ráckeveiek elől.

2024. Augusztus 24. 07:16, szombat | Helyi

Négy napig buszokat vetnek be a Győr-Veszprém vasútvonalon

Pályakarbantartási munkákat végeznek a Győrszabadhegy és Veszprém állomás közötti vasútvonalon, emiatt módosul a menetrend augusztus 26-a és 30-a között, vonatpótló buszokat vetnek be – tájékoztat a MÁV.

2024. Augusztus 23. 09:10, péntek | Helyi

Kajak-kenu: két győri sportoló is ott lesz a pénteken kezdődő vébén

A párizsi olimpián szerepelt magyar kajak-kenusok közül négyen tagjai a nem olimpiai versenyszámok pénteken kezdődő világbajnokságán szereplő válogatottnak.

2024. Augusztus 23. 08:12, péntek | Helyi

Győriek, akik állami kitüntetést kaptak – Gratulálunk mi is!

Augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át, a kitüntetettek között győriek is vannak.