Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2010. Augusztus 04. 07:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

Új álompár tűnt fel a sportvilág színpadán

Új álompár tűnt fel a sportvilág színpadán

Hangosan ünnepli a zágrábi sajtó és az ország a horvátok egyik legsikeresebb sportolónőjét, Blanka Vlasicot, aki barcelonai magasugró Eb-aranyérme megszerzésekor csókokat dobált Nikola Karabaticnak a lelátóra.

 

Az atlétanő igencsak nagy feltűnést keltett a barcelonai Eb-n, amikor megnyerte a magasugrást, majd örömében csókokat hintett a lelátóra, de nem mindenhova. A „célszemély" a francia Nikola Karabatic, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázó volt, akit 2007-ben a világ legjobbjának választottak.

 

A tribünön Vlasic édesapja mellett, a legszűkebb baráti körben ült Nikola Karabatic, a Montpellier balátlövője is. A horvátoknak azonnal „gyanús" lett, hogy Blanka a csókokat nem a papának, Josko Vlasicnak küldte, hanem inkább a francia kézilabdázónak.

 

Az aranyérem átvétele után Vlasic a horvát tv-nek elmondta:

 

„Tényleg nem igazán ment nekem az utóbbi időben, így kissé elbizonytalanodtam. Komolyan gondolkodtam, hogy a gyenge formám miatt kihagyjam az Eb-t. Szerencsére mégis vállaltam, és sikerült elérni a célomat."

 

Az újságírókat érdekelte, hogy az atlétanő Karabaticnak küldte-e a csókokat, és van-e valami köztük, mire a válasza ez volt: „Mindent láttak, mit mondjak még?!"

 

A két hírességről szóló hírt a Sportske novosti és a Jutarnji list közölte, a Vecernji list pedig megszólaltatta Josko Vlasicot, aki lánya és a francia kézilabdázó közötti kapcsolatról elmondta:

 

„Most a sajtónak lesz miről írni, hiszen egyszerre két sztori is van. Az egyik a lányom aranyérme, a másik az új barátja. De én ebbe nem szeretnék beleavatkozni."

 

A Nisben szerb édesanyától született Nikola Karabatic horvát édesapjával, Brankóval autóval érkezett Montpellier-ből a katalán fővárosba az atlétikai Eb vasárnapi döntőire. A játékos a Vecernji listnek elmondta:

 

„A francia sportolóknak jöttem szurkolni. Közel lakom, alig kétszázötven kilométerre."

 

Karabatic ezzel nem győzte meg a horvát újságírókat, akik megjegyezték: Eb-sajtótájékoztatójának kezdéséig Blanka mellette ült a tribünön.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.