Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2011. Május 28. 14:25, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Új beruházásokkal és szolgáltatásokkal várják a vendégeket

Új beruházásokkal és szolgáltatásokkal várják a vendégeket

A Balaton déli partján több új beruházással és szolgáltatással várják idén a vendégeket. Siófokon például közel tízmilliárd forintot fordítanak fejlesztésekre, Balatonföldváron pedig uniós támogatással újult meg a szabadstrand.

Az idei szezonra a balatonföldvári, több mint három hektáros strand szinte teljesen megújult. Új fákat ültettek, füvesítettek, felújították a vizesblokkokat, a szolgáltató egységeket, sétányokat alakítottak ki és a fürdőkultúrát bemutató kiállítást is létrehoztak.

„Balatonföldvár mindig arra törekedett a múltban is, és fokozottan erre fogunk törekedni a jövőben is, hogy a minőségi turizmus igényeit szolgáljuk ki, és ez azzal jár, hogy fejleszteni kell, beruházni kell, és a vendégek igényeit igenis ki kell szolgálni” – fejtette ki Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere.

A színvonalas szolgáltatások ma már elengedhetetlen kellékei az idegenforgalomnak. Siófokon a többi között megújult a kikötő, a nagystrand és új köntösbe öltözik a Fő tér is.

Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke elmondta: „Azt gondolom, hogy ettől, hogy egyre vonzóbbak az itteni úti célok, egyre több programlehetőséget kínálnak, és egyre tartalmasabb szórakozási lehetőséget nyújtanak, érdemes ezért a Balatonra jönni.”

Az árak a tavalyihoz képest a legtöbb helyen nem emelkedtek. Ami a foglalásokat illeti, a négycsillagos szállodák esetében ezek nem maradnak el a 2010-es szezontól, sőt az előszezon adati még túl is szárnyalják azt. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.