Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Március 31. 14:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Új életet kezd a meghurcolt rajztanár

Új életet kezd a meghurcolt rajztanár

Költözés, pályaváltás, új emberek és teljes újrakezdés - hiába mentették fel, ez az egyetlen esélye a normális életre annak a mohácsi rajztanárnak, akit szemérem elleni erőszakkal és kiskorúak megrontásával vádoltak meg. A férfi

„Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja” - ez az emberek véleménye azokkal kapcsolatban, akiket valamivel meggyanúsítottak vagy megvádoltak - állítja a kriminálpszichológus. Bilkei Pál szerint az, akit ilyen súlyos tettekkel hoznak összefüggésbe, különösen nehéz helyzetben van, hiszen a társadalom megítélése szerint - a családon belüli gyilkosság után - a pedofília a legelítélendőbb bűn. Mint mondta, a mohácsi rajztanárt olyan súlyos bűncselekménnyel vádolták meg, hogy ezt magában is nehéz tisztáznia, feldolgoznia - még akkor is, ha ártatlan.

Akit egyszer ilyen vád ér, még felmentés esetén is nehezen találja meg a helyét. A kriminálpszichológus úgy véli, az egyetlen megoldás az lehet, ha az illető más városba költözik, más pályát választ, új emberek közé kerül, vagyis teljesen új életet kezd.

A most felmentett rajztanár korábban az egyik lapnak adott interjújában azt mondta, ígéretes művészi pályafutását adta fel a tanításért, de soha többé nem áll a katedrára. Ismét grafikusi pályáját fogja építeni. Bilkei Pál szerint ez jó döntés lehet, ám - mivel szerzői jog megsértésével is kapcsolatba hozták - itt is akadályokba ütközhet.

A tanárt tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszakkal és kiskorú megrontással vádolta meg az ügyészség. Az első fokon eljáró bíróság szerdán felmentette a férfit, a Mohácsi Városi Bíróság büntetőtanácsa mindössze szerzői jogok kilenc rendbeli megsértése miatt marasztalta el a pedagógust, és valamivel több, mint 90 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.