V√°roslista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2010. Janu√°r 07. 09:00, cs√ľt√∂rt√∂k | Helyi
Forr√°s: Revita TV

ŕj lakó érkezett a győri állatkertbe

ŕj lakó érkezett a győri állatkertbe

Már látható a győri Xantus János Ńllatkertben Hudini, a néhány hete érkezett szitatunga bika. Az afrikai vad jól viseli a telet, igaz naponta csak néhány órára engedik ki gondozói a fri

Hudini a 2 éves szitatunga bika december közepén Csehországból érkezett a győri Xantus János Ńllatkertbe. Néhány napja már együtt lehet a nőstényekkel. Az antilopfélék a hideg miatt leginkább a fűtött házban vannak. Csakúgy mint a csimpánzok, melyek jól tűrik a telet, azonban befagyott a kifutójukat körülvevő vízárok, így félő, hogy megszöknének. A kölyök vidrákat azonban egyáltalán nem zavarja a hó, pláne, ha finom falatokkal csalogatják őket a szabadba. A vadasparkban ezekben a hónapokban még jobban odafigyelnek a kicsikre, hogy mindannyian épségben várhassák a tavaszt.

Az állatkert egyébként egész télen fogadja a látogatókat. Szinte valamennyi lakó megtekinthető, sőt a gyerekek kedvence, az állatsimogató sem zár be a fagy miatt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lak√°s √©p√ľlt megy√©nkben, de j√≥val kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelent√©se szerint 2023-ban 18 647 √ļj lak√°s √©p√ľlt Magyarorsz√°gon, ami 9,2 sz√°zal√©kos visszaes√©st mutat az elŇĎzŇĎ √©vhez k√©pest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

GombostŇĪvel b√ľntet az ismeretlen tettes

Felh√°bor√≠t√≥ esetrŇĎl sz√°moltak be egy gyŇĎri Facebook csoportban. Az egyik j√°tsz√≥t√©ren gombostŇĪkkel tŇĪzdelt jutalomfalatokat sz√≥rtak el. Egy kutya sajnos evett is belŇĎl√ľk, t√∂bb mint 20 gombostŇĪt tal√°ltak a test√©ben.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

F√°kat v√°gnak ki GyŇĎrben, lassulhat a forgalom ‚Äď mutatjuk, melyik csom√≥pontot √©rinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Febru√°r 22. 09:15, cs√ľt√∂rt√∂k | Helyi

√öj tulajdonosa lett a g√∂nyŇĪi erŇĎmŇĪnek

A nemzetk√∂zi Veolia Csoport magyarorsz√°gi le√°nyv√°llalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a g√∂nyŇĪi erŇĎmŇĪ 100%-os √ľzletr√©sz√©t.