Városlista
2024. augusztus 28, szerda - Ágoston

Hírek

2024. Augusztus 28. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Újabb 30 ezer gyermek környezeti nevelését segíti az Iskolában az Erdő Program

Újabb 30 ezer gyermek környezeti nevelését segíti az Iskolában az Erdő Program

Lezárult a jelentkezés az Iskolában az Erdő Program őszi ütemére, amelynek keretében újabb 500 intézmény 30 ezer diákja vehet részt erdőpedagógiai foglalkozásokon. Így idén összesen 1000 iskola 60 ezer diákjához jut el a program, melynek célja, hogy hazánk legfontosabb zöldvagyonáról, az erdőről kapcsolatos ismereteket élményszerűen adja át az általános iskolásoknak - közölte az Agrárminisztérium (AM) kedden az MTI-vel.

Az országos lefedettségű Iskolában az Erdő Programban köznevelési intézmények pályázhattak erdei iskolai tematikus foglalkozások lebonyolítására. A legtöbben Pest vármegyéből, Budapestről, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből jelentkeztek. A legaktívabb, legtöbb pályázatot benyújtó városok között szerepel Debrecen, Győr és Sopron. Mint ahogy a program előző ütemében is, most is egy nap alatt betelt a regisztráció - írták.

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett programban az állami erdészeti társaságok erdőpedagógusai 20-30 fős csoportoknak, osztályoknak tartanak tematikus foglalkozásokat, melyek októbertől indulnak. Az előadásokon a 6-14 éves diákok széles körű ismereteket szerezhetnek az erdők növény- és állatvilágáról, közelebb kerülhetnek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez, valamint betekintést nyerhetnek az erdőket kezelő szakemberek, az erdészek munkájába is. Mindez azért fontos, mert a 2 millió hektár magyar erdő az ország legfontosabb klímavédelmi zöld infrastruktúráját jelenti - áll a közleményben.

Újdonság, hogy az őszi foglalkozásokhoz gyógypedagógiai intézmények is csatlakoztak, így az oda járó gyermekek is részt vehetnek a programokban - tették hozzá.

Az Iskolában az Erdő Program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával - emlékeztetett az AM.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 06:00, szerda | Belföld

Rétvári Bence: 13 millió tankönyvet osztanak ki ingyenesen az idei tanévkezdésre

Az idén csaknem 13 millió tankönyv jut el ingyenesen a köznevelésben és a szakképzésben tanuló diákokhoz a tanévkezdésre - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

2024. Augusztus 27. 20:00, kedd | Belföld

Állatvédelmi szakjogászképzés indul két egyetem együttműködésében

Nemzetközi jó gyakorlatokban és a fenntarthatóságban jártas állatvédelmi szakjogászok képzése kezdődik meg az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) együttműködésében

2024. Augusztus 27. 14:22, kedd | Belföld

Lázár János: működik a Keleti pályaudvar

Működik a Keleti pályaudvar, a MÁV-os kollégák legfrissebb tájékoztatása szerint helyreállt a vasúti közlekedés - közölte az építési és közlekedési miniszter kedden a Facebook-oldalán.

2024. Augusztus 27. 06:00, kedd | Belföld

Hőség - Ismét másodfokú hőségriasztás van érvényben

Ismét másodfokú hőségriasztás van érvényben, a munkahelyeken is fokozott figyelmet kell fordítani a megelőző intézkedésekre - közölte a Munkavédelem Foglalkoztatás-felügyelet hétfőn az MTI-vel.