Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 10. 07:00, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb bírósági vezetőt vettek őrizetbe Montenegróban

Újabb bírósági vezetőt vettek őrizetbe Montenegróban

Hatalommal visszaélés és bűnszövetségben részvétel gyanújával vette őrizetbe a montenegrói rendőrség Blazo Jovanicot, a podgoricai gazdasági bíróság elnökét

- jelentette a montenegrói közszolgálati televízió a honlapján hétfőn. A bíróság elnöke mellett további tíz embert vettek őrizetbe hasonló gyanúval. A letartóztatást a két hónappal ezelőtt kinevezett, szervezett bűnözéssel foglalkozó különleges ügyész rendelte el.

Filip Adzic belügyminiszter a közösségi médiában üdvözölte a rendőri akciót, amely szerinte azt bizonyítja, hogy az állam egyre erőteljesebben lép fel a szervezett bűnözés ellen.

Április közepén a hatóságok a legfelsőbb bíróság egykori elnökét, Vesna Medenicát vették őrizetbe, akit azzal gyanúsítanak, hogy falazott fia cigaretta- és kábítószercsempész ügyleteinek.

Az európai uniós tagságra törekvő Montenegrót gyakran bírálják azért, mert számos, szervezett bűnözéssel kapcsolatos ügyet felgöngyölítés nélkül hagyott az elmúlt harminc évben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.