Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 01. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Újabb embercsempészt fogtak a rendőrök az M1-es autópályán

Újabb embercsempészt fogtak a rendőrök az M1-es autópályán

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök elfogták azt az ukrán férfit, aki a gyanú szerint kilenc illegális migránst akart Magyarországon keresztül Ausztriába vinni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján ellenőriztek egy ukrán rendszámú, Mazda típusú személygépkocsit 2020. március 01-én 4 óra 10 perckor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járműben egy ukrán sofőr és rajta kívül további kilenc férfi utazott. Ketten afgán, heten pedig szír állampolgárnak vallották magukat.

Az autó utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az ukrán sofőr elszámoltatása folyamatban van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.