Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 11. 11:30, szerda | Belföld

Újabb fellépőket ismertettek a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál szervezői

Újabb fellépőket ismertettek a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál szervezői

Október első hétvégéjén kezdődik az ősz legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja köztéri programokkal, a kortárs művészet legfrissebb alkotásaival és legizgalmasabb alkotóival, valamint lakásszínházi bemutatókkal.

A 17 napon át tartó fesztiválra érkezik többek között Eötvös Péter és a Neue Oper Wien, a RIAS Kammerchor és az Amadinda Ütőegyüttes, Sidi Larbi Cherkaoui, Lisa Morgenstern, William Fitzsimmons, Barabás Lőrinc, a FAMILIE FLÖZ, Olivier Grossetête, Dimitri de Perrot, a Mini-Fesztivál, az Art Market Budapest és a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár. A fesztivál operatív tanácsának elnöke Káel Csaba, a MÜPA vezérigazgatója.

A 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon látható lesz Eötvös Péter operájának magyarországi bemutatója. Az Angels in America a Neue Oper Wien és a fesztivál közös produkciója, amelyet nemcsak a nagyszerű szólisták és Matthias Oldag rendező miatt érdemes megtekinteni, hanem azért is, mert a világszerte hatalmas sikerrel játszott művet Budapesten maga a szerző vezényli október 10-én és 12-én.

Közös koncertet ad a RIAS Kammerchor és az Amadinda Ütőegyüttes, a Klangforum Wien pedig többek között két fiatal hazai komponista, Bella Máté és Tornyai Péter műveit is műsorra tűzi majd.

A magyar–kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából Budapestre látogat a Tiltott Város Kamarazenekar. A Várkert Bazárban lépnek majd fel, előadásukban bemutatják a kínai zenét a tradicionális zenétől a kortárs kompozíciókig.

Formabontó bábművészeti előadások is lesznek a fesztiválon. A FAMILIE FLÖZ nevű berlini társulat a Dr. Nest című produkciójával mutatja meg, hogy a lélegzetelállító maszkok mögött hihetetlen technikai tudás rejlik.

A világ vezető balettegyütteseivel dolgozó, de Beyoncé Louvre-béli, világsikerű videoklipjét is megtervező belga koreográfus, Sidi Larbi Cherkaoui a Nomad című művét hozza el a fesztiválra.

A hiphop, a street dance és a kortárs tánc találkozásából születő [D]OPEN Your Move eseménysorozatnak a Trafó Kortárs Művészetek Háza ad otthont, Grecsó Zoltán improvizációs táncszínházának, a Willany Leónak pedig a város közterei. Pontosan úgy, ahogy az Imagine Budapest alkalmi színtársulatának az utcasarkok, parkok, lépcsőházak és belső udvarok szolgálnak majd mini szabadtéri színpadként.

Az idei Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron rendhagyó előadáson mutatja be Krasznahorkai László új regényét Haumann Péter és Miklós Szilveszter.

A Várkert Bazár színpadán fellép Barabás Lőrinc is: a jazzben és a popzenében is új utakat kereső, sokoldalú zenész a koncert első felében legújabb, algorythms című szólólemezéről játszik, majd a Metamorfózis ősbemutatója következik. Az amerikai énekes-dalszerző és zenei producer, William Fitzsimmons pedig legutóbbi, Mission Bell című albumával érkezik majd az Akvárium Klubba.

Jegyek már kaphatóak.

A fesztivál programjáról a www.cafebudapestfest.hu oldalon találhatók információk. A cafebudapestfest.blog.hu pedig érdekességekkel, kulisszatitkokkal, zenei listákkal és a fesztivál fellépőinek különleges időkapszuláival készül az október 4-én startoló 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválra.

Forrás: origo.hu

Főkép: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Kép: Polyak Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.