Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2016. Május 03. 18:15, kedd | Életmód

Újabb fontos információk a CSOK-ról

Újabb fontos információk a CSOK-ról

A bank jogászai vették észre a hibát. A bankok befagyasztották a CSOK-os hitelfinanszírozást? Nézzük, mi történt!

Egyre többen igénylik az állam által nyújtott új, Családi Otthonteremtési Kedvezményt. Független pénzügyi blogunkban már részletesebben is foglalkoztunk ezzel a témával. Körüljártuk, kik és hogyan igényelhetik.

Arra azonban nagyon kevesen gondoltak, hogy a „fejlesztés” gyerekbetegségei újabb családok életét keseríthetik meg. Sőt, ez akár egy-egy foglaló összegébe is kerülhet. És ez talán még a legjobb eset!

Mit lép erre a Nemzetgazdasági Minisztérium?
A történet úgy kezdődött, hogy 2016 év elején a magyar állam bejelentette: meglepően nagy kedvezménnyel – 10+10 Millió forinttal - támogatja a magyar nagycsaládosokat. Ehhez speciálisan terveztetett ingatlanokat – új építésű társas és ikerházakat - is meghatároz - adott négyzetméter, felépítmény és földrajzi hely keretében.

De – itt jön az egyik felháborodás oka - amíg a régebbi építéseknél már elfogadott protokoll ezen építményeknél a használati megosztás elve, addig a CSOK-os építésű ingatlanoknál ez a feltétel kikerült a kedvezményezetti listából.

Mit jelet ez?
Mindez azt eredményezi, hogy a bankok befagyasztottak minden olyan hitelfinanszírozást, ahol az épületek osztatlan közös tulajdonra épülnek és használati megosztással történik az elkülönítés.
A CSOK szigorú szabályai között ugyanis az szerepel, hogy CSAK előtársasházi alapítással kötött kivitelezői szerződésekre adható!

Mit jelent ez a gyakorlatban? Mit tehetnek a CSOK-ra váró családok?

Olvasd tovább a blogon...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.