Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. December 18. 08:15, vasárnap | Helyi

Újabb győri buszokkal bővül a Volánbusz flottája

Újabb győri buszokkal bővül a Volánbusz flottája

Újabb csuklós autóbuszok érkeznek a Volánbuszhoz a legutóbb sikeresen lezárt közbeszerzési eljárás eredményeként: a győri Kravtex Kft. 47 alacsonypadlós, elővárosi, 3 tengelyes Credobus Econell 18 Next típusú csuklós járművet száll

A Credobus Econell család új generációjának első tagja, a Credobus Econell 18 Next 18 méteres csuklós autóbusz, amelynek ultraalacsony saját tömege akár 15 százalékkal mérsékli az üzemanyag-felhasználást. A járművek 127 ember egyidejű szállítására alkalmasak, az ülőhelyek száma 56. A buszok nagy teljesítményű, utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval, utasszámláló rendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel, felszállást segítő rámpával, továbbá az utastérben USB töltőpontokkal is rendelkeznek. A járműveket EURO6 környezetvédelmi előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A Kravtex gyártmányú autóbuszok a Volánbusz flottájának több mint 40 százalékát teszik ki, a közlekedési vállalat 2400-nál is többet üzemeltet.

A közlekedési társaság 2018-ban indult járműfiatalítási programjában – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – több mint 1800 új és újszerű autóbusz állt forgalomba, és további mintegy 300 jármű érkezésére rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. A program részeként eddig csaknem 300 csuklós autóbuszt cserélt le, aminek eredményeként a csuklós járműállomány több mint egyharmada megújult, átlagéletkoruk 15,5 évről 10,3 évre csökkent. A Credobus Econell 18 Nextek érkezésével folytatódik a társaság nagy befogadóképességű autóbuszaik fiatalítása.

A Volánbusz az idén 530 millió utast szállított országszerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.