Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Szeptember 28. 10:29, szerda | Helyi sport
Forrás: MTI-V

Újabb három évig Budapest rendezi a női kézilabda BL négyes döntőjét

Újabb három évig Budapest rendezi a női kézilabda BL négyes döntőjét

Hivatalossá vált, hogy újabb három évig, 2017-től 2019-ig Budapest adhat otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

Az európai (EHF) és a magyar szövetség (MKSZ) megállapodását Kocsis Máté, a szervezet elnöke jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke hangsúlyozta, hogy jobb feltételekkel sikerült megállapodniuk az EHF-fel, mint az elmúlt három évben. Az MTI kérdésére elárulta, az eseményen ezentúl hangsúlyosabb megjelenést kap az MKSZ, s emellett a reklám- és marketingjogokból is jobban részesedik.
"Minden irányból pozitív visszajelzést kaptunk, a klubok maximálisan elégedettek voltak a rendezéssel, s a játékosok is szeretnek idejönni, mert jó a hangulat a tornán. Ezek után nem volt túl nehéz megállapodni" - jelentette ki Pálinger, aki hozzáfűzte: a magyar szövetség hosszabb távra is szeretné a női BL négyes döntőjét Budapesten tartani.

Kocsis Máté mindezt azzal egészítette ki, hogy az MKSZ számára stabil és belátható a finálé finanszírozása, és szerinte mindenki biztos lehet abban, hogy a budapesti esemény jövőre is jó színvonalú és sikeres lesz.

A női BL négyes döntőjét 2014-ben, majd tavaly és idén is a magyar fővárosban rendezték. Az elsőt a Győri Audi ETO KC nyerte, a második tornának nem volt magyar résztvevője, az idei fináléban pedig ezüstérem jutott a győrieknek.

Az elnök beszélt arról is, hogy a kézilabda bekerült a Nemzeti Alaptantervbe, ezzel párhuzamosan októbertől háromezer pedagógus képzését kezdik el a szivacskézilabda iskolai oktatására. Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke közölte: ősztől lehetőség nyílik arra, hogy a 6-10 évesek számára hetente két napon iskolai keretek között, akkreditált oktatáson részt vett pedagógusok tanítsák a szivacskézilabdát, illetve a kézilabda alapjait.

Célként azt jelölte meg, hogy néhány éven belül 10-15 ezer gyerekkel ismertessék meg a sportágat, s ezzel a következő évtizedekre teremtsék meg a kézilabda utánpótlásbázisát. Kocsis Máté hozzátette: az MKSZ összesen 400 millió forint értékben biztosít eszközt a kézilabda iskolai oktatásához.

Kocsis ismertette továbbá a kézilabda-szövetség létesítményfejlesztési programjait is, amelyek keretében a kormány és a Szerencsejáték Zrt. támogatásának, valamint a TAO-rendszernek köszönhetően összesen 20 milliárd forint jut sportcsarnokok építésére és felújítására.

"2015-16-ban 500 millió forint keretösszegben 25 tornaterem felújítására tudtunk pénzt adni, a 2016-17-es évben ezt az összeget megduplázzuk. 20-25 darab 50 millió forint alatti projektet és négy 50-100 millió forint közötti felújítást támogatunk, a hátország, azaz az NB II-es vagy lejjebb lévő sportszervezetek megsegítésére" - tájékoztatott az elnök.

Kitért arra is, hogy az MKSZ átvállalta az NB I-es klubok mellett az NB I/B-s és NB II-es egyesületek, összesen 222 csapat versenyeztetési költségeit is. Mindez 240 millió forintos megtakarítást jelent az egyesületeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.