Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2018. Május 31. 07:28, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Újabb késes támadás történt Németországban, az elkövetőt lelőtték

Újabb késes támadás történt Németországban, az elkövetőt lelőtték

Késes támadás történt egy vonaton szerdán Németország északi részén, az elkövetőt a rendőrség lelőtte - jelentette hírportálján a Bild című német lap.

A beszámoló szerint egy Hamburgból Flensburgba tartó Intercity járaton egy férfi szóváltás után késsel súlyosan megsebesített egy embert.

A rendőrséget 19 óra körül értesítették, és miután a szerelvény néhány perc múlva befutott a flensburgi pályaudvarra, két rendőr jelent meg a vagonban. Az elkövető rárontott az egység egyik tagjára, egy rendőrnőre, aki szintén súlyosan megsérült, társa pedig lelőtte a támadót.

A pályaudvart lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az ügy háttere egyelőre nem ismert. A nyomozást a vasúti közlekedés biztonságáért felelős szövetségi rendőrség végzi. A rendőri szerv egy szóvivője a Bildnek azt mondta, nincs tudomása arról, hogy a terrorizmus lenne az eset hátterében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 08:57, szombat | Külföld

OKF: megkezdték a beavatkozást a magyar tűzoltók Észak-Macedóniában

Megkezdték a beavatkozást a magyar tűzoltók Észak-Macedóniában, az ország délnyugati részén; Breznicában, egy nemzeti parkban vetik be őket. Az 1200 méter magas hegységben egy falut kell megvédeniük

2024. Augusztus 02. 07:56, péntek | Külföld

Zelenszkij: Oroszországnak részt kell vennie a következő béketárgyaláson

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint \"az egész világ\" - beleértve Ukrajnát is - azt szeretné, ha Oroszország részt venne a következő békecsúcson.

2024. Július 30. 08:10, kedd | Külföld

Robert Fico: ha Kijev tovább blokkolja az orosz kőolajexportot, Szlovákia leállítja a gázolajkivitelt Ukrajnába

Amennyiben a következő napokban nem újul meg az orosz kőolaj Ukrajnán át történő szállítása, a pozsonyi Slovnaft kőolajfinomító leállítja az Ukrajnába történő gázolajkivitelt

2024. Július 29. 08:00, hétfő | Külföld

Kamala Harris egy hét alatt 200 millió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.