Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2019. Szeptember 20. 10:18, péntek | Kék hírek
Forrás: police.hu

Újabb módszerrel csaltak ki pénzt unokázós csalók

Újabb módszerrel csaltak ki pénzt unokázós csalók

A legutóbbi esetnél egy bankszámlára fizettettek 1 millió forintot egy idős nővel.

Egy ismeretlen férfi angol telefonszámról hívott fel szeptember 13-án délben egy újbudai asszonyt, és az unokájának adta ki magát. Azt mondta, hogy balesetet szenvedett, kárt okozott, és a pénzt azonnal be kell fizetnie a biztosítónak. Az álunoka azt kérte a nőtől, hogy egy megadott bankszámlára 1 millió 400 ezer forintot fizessen be. Az asszony azonnal a bankba sietett, és befizette az összes megtakarított pénzét, 1 millió forintot.

A bankból kijövet felhívta az igazi unokáját, és kiderült az átverés, a nő a rendőrségen feljelentést tett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoportja kiderítette, hogy a pénzt rövid időn belül egy másik bankszámlára utalták, amelynek a tulajdonosa egy 43 éves biharkeresztesi nő, akit Biharkeresztesen fogtak el a rendőrök szeptember 19-én.

A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően látókörbe került még egy nő és egy férfi. A bűncselekmény elkövetésében a gyanú szerint mindhárman részt vettek.
A nyomozás során az is kiderült, hogy az 1 millió forintot a három ember, három egymást követő napon vette fel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 43 éves A. Vivien ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.