Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Június 28. 18:14, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Újabb táborozók a tűzoltó táborban

Újabb táborozók a tűzoltó táborban

A tábor második turnusában június 27. és július 1.-e között hetvenöt általános iskolás kis-és nagyobb diák vesz részt a szabadidős programokon a sáráspusztai tűzoltó táborban.

A gyerekeket Báner Attila tűzoltó ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte, akiknek kellemes és tartalmas időtöltést kívánt, s kérte, hogy a pihenés mellett bővítsék tűzoltói ismereteiket is.

Hétfőn a gyerekek berendezkedtek a táborban, s megismerték egymást és a tábort vezető felnőtteket, tűzoltókat. Már első napon ismerkedtek a tűzoltók munkájával és felszereléseivel, majd megpróbálhatták a tömlők gurítását, feltekerését, s megfigyelték a mentőkötél használatát is.


A nap folyamán terveztek és készítettek csapatzászlókat is a gyerekek, de volt idő egy kis mozgásra is, megkezdődtek a pingpong és focimeccsek. Este jelmezes ismerkedési esten fokozódott a hangulat, ahol focisták, rapperek, s egy hernyó is felvonult, hogy megküzdjön az első helyekért. Az este egy találós kérdés feltevésével zárult, amelyik sátor lakói elsőként megoldották a feladványt, egy doboz csokit kaptak jutalmul.

A gyerekek közül többen már nem először járnak a táborban, sőt van aki önkéntes tűzoltó egyesületi tag falujában, így ők már „szakértőként” segítik a többiek ismerkedését a tűzoltó szakfelszerelésekkel vagy a kismotorfecskendő szereléssel.

A program hasonló ezen a héten is, így kedden a rendőr kollégák játékos feladatokkal frissítették fel a gyerekek kresz ismereteit, de volt kézműves foglalkozás és különböző labdás sorversenyek is. A programok között szerepelt játékos alaki foglalkozás, amit a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred honvéd tisztjei tartottak. A gyerekek szó nélkül, vidáman meneteltek, tisztelegtek, s énekelték teli torokból az indulót.

A héten a tervek szerint a tűzoltó laktanyába is ellátogatnak, s majd uszodába is mennek a diákok, de az A-Team Agility Egyesület kutyás bemutatója is érdekes programnak ígérkezik, amit már nagyon várnak a gyerekek.

A gyerekek kicsit „katonásnak” érzik a tábort, ahol a reggeli torna, és a sípszóra sorakozó is újdonság volt néhányuk számára. - Néha pár fekvőtámaszt is kell csinálunk, ha elkésünk a sorakozóról mesélik mosolyogva, – de már javítottak a bőröndből öltözés „szintidején” a lányok is, s holnapra már időben odaérünk mindnyájan. - mesélték élményeik között a gyerekek, akik jól érzik magukat a táborban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.