Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Május 23. 11:29, kedd | Belföld
Forrás: mti

Újabb világháborús bombát találtak a ferihegyi repülőtérnél

Újabb világháborús bombát találtak a ferihegyi repülőtérnél

Újabb világháborús bomba került elő a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér közelében. A robbanótestet elszállítják, a forgalomkorlátozást feloldották

- közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedd délelőtt az MTI-vel. Markovics Zita azt mondta: a régi repülőgép-emlékpark területén építkezés közben került elő egy második világháborús robbanótest. A 10 kilogrammos, FRAG 20-as amerikai légibombát a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítják - tette hozzá.

A tűzszerészi munkák idejére a 2-es terminálhoz vezető összes utat lezárták, és 200 méter sugarú körben kiürítették a területet. Ezeket a korlátozásokat feloldották.

Az egykori emlékpark területén parkolót alakítanak ki, az építkezés során múlt szerdán és hétfőn is előkerült egy-egy világháborús robbanótest.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.