Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2022. Október 07. 07:15, péntek | Helyi

Újabb virágládába ültetett növényekkel szépült a belváros

Újabb virágládába ültetett növényekkel szépült a belváros

Ezúttal tűzgyöngyvirágot és törzses babérmeggyet ültettek a városüzemeltető szakemberei, az évelő növények egész évben díszítik az Aradi vértanúk útját.

Az újabb belvárosi virágosításra dr. Fekete Dávid képviselői keretéből fordítottak megközelítően 4 millió forintot – közölte a Polgármesteri Hivatal.

Prédl Antal a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója elmondta, a cég munkatársai ellátják majd a frissen elhelyezett növények gondozását is, ám ha a környék lakói úgy látják, hogy a tíz virágkonténer valamelyikének például vízre volna szüksége, bátran öntsenek rá egy-egy palackkal.

Ugyancsak a belvárost, kiemelten a Szent István utat díszíti az a negyven nagyobb méretű, automata öntözővel ellátott virágláda, melyet még 2019-ben helyeztek ki az utak mellé. Emellett több városrészben található még nagy számban növénytartó edény, azokon a helyeken, ahol nincs lehetőség ágyások kialakítására.

Fotó: Ács Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 09:16, péntek | Helyi

Veretlenül a bajnokságban

Két Bajnokok Ligája mérkőzés között a hazai bajnokságban is pályára lépett az Audi ETO KC.

2022. December 09. 08:16, péntek | Helyi

Végleg bezár a Benedetto Győrben

Több, mint 30 év után végleg bezárja kapuját a híres győri Benedetto fagylaltozó.

2022. December 09. 07:16, péntek | Helyi

Két nap alatt öt helyen mentett életet a szén-monoxid érzékelő

Az elmúlt két napban összesen öt alkalommal riasztották megyénk tűzoltóit a szén-monoxid érzékelők jelzése miatt. Az érzékelők minden esetben időben figyelmeztettek a mérgező gáz jelenlétére. Az esetek során nem sérült meg senki.

2022. December 08. 09:16, csütörtök | Helyi

Már egyre többen keresik a szaloncukrokat

A szaloncukor sok helyen már november óta kapható, ami elengedhetetlen kelléke a karácsonynak. Manapság fára már nem nagyon kerül az édességből, de a fa alatt vagy az ünnepi asztalon szinte minden háznál van a karácsonyi időszak alatt.