Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2010. December 15. 07:29, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Újabb balhé volt a rendőrök által felügyelt iskolában

Újabb balhé volt a rendőrök által felügyelt iskolában

Nem rettentette el a diákokat a rendőri felügyelet a székesfehérvári Szent István Szakképző Iskolában. Egy hete teljesítenek rendőrök szolgálatot az intézményben, azóta garázdaság miatt újabb eljárás indult az egyik tanuló ellen. V

„Ököllel ütötte meg az egyik fiú a másikat. A szülő feljelentést tett, a verekedőt előállították, garázdaság miatt eljárás indult ellene” – mondta a Független Hírügynökségnek Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Fejér Megyei Hírlap keddi számában verekedést és 2-3 szabálysértési eljárást említ. Az utóbbiakat a rendőrség nem erősítette meg.

Múlt hétfőtől teljesítenek szolgálatot a szakiskolában a rendőrök. Ezt az intézmény kérte, miután rendszeresek a verekedések az iskolában. Legutóbb hat diák ellen indult garázdaság miatt eljárás. A roma tanulók nagy aránya miatt októbertől roma mentorok is segítik a pedagógusok munkáját, közülük is bántalmaztak már egyet.

Az ezer tanulóból 20-25 gyerek miatt nincs rend az intézményben. Ők nemcsak a felzárkóztató osztály tanulói, vannak közöttük szakiskolások, előre hozott szakképzésben tanulók, sőt szakközépiskolások is – tudta meg a Független Hírügynökség Miklós Gábortól. Az intézmény nevelési igazgatóhelyettese hangsúlyozta: a tanulók fele hátrányos helyzetű. A társadalmi problémák egyre jobban begyűrűznek a gyerekek életébe, nem tudják az agressziót levezetni, a konfliktusokat kezelni. Ezért kezdeményezték a fenntartó önkormányzatnál, hogy a tanórák közé a konfliktuskezelést iktassák be. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.