Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2010. Június 23. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Újabb botrány: egy kapavágás nem történt, de már 200 milliót költöttek

Újabb botrány: egy kapavágás nem történt, de már 200 milliót költöttek

Újabb velencei-tavi botrány a sukorói kaszinóváros terve után. Feljelentést tesznek civil szervezetek Velence város baloldali vezetése ellen, mert szerintük egy kétmilliárd forintos beruházással kapcsolatban felvetődhet a hűtlen kezelés g

A Magyar Nemzet cikke szerint a „Velencei-tó kapuja" elnevezésű projektet még az önkormányzati választások előtt, sietve próbálja előkészíteni a baloldali városvezetés. Bár még egyetlen kapavágás sem történt, különböző tanulmányokra már több mint 200 millió forintot fizetett ki az önkormányzat. Ráadásul az önerő megteremtése érdekében egymilliárd forintot érő svájcifrank-alapú kötvénykibocsátást hajtottak végre, amelynek átváltásakor legalább 250 millió forint kár érte a várost. A civilek a környezetvédelmi kérdéseket is érintő ügyben a jövő nemzedékek országgyűlési biztosától is állásfoglalást kérnek majd.



(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere