Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2010. Február 19. 06:45, péntek | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Újabb demonstráció a szörpüzemnél

Újabb demonstráció a szörpüzemnél

Kilátástalan helyzetben a pölöskei szörpüzem egykori dolgozói. Csaknem egy évvel ezelőtt kerültek az utcára, amikor a cég tulajdonosa fizetésképtelenné vált. 150 embernek szűnt meg a munkahelye, akik azóta sem kapták meg elmaradt bérü

Elkeseredett emberek az egykori szörpüzem kapujában. Hat havi fizetésükért, illetve a végkielégítésükért küzdenek. Közben sokuknál már kikapcsolták a gázt, a villanyt. Egy házaspárnak csaknem egymillió forint járna.

„Férjemnek lejár a munkanélküli jövő hónapban, eddig abból a lakáskölcsönt törlesztettük. Jövő hónaptól már azt se akkor. Ilyen vastag csekkem van otthon, amit nem tudok, nincs miből feladnom" - mondta Bőszén Zoltánné.

Lányuknak az utolsó félévben ott kell hagynia a főiskolát, mert tandíjra már végképp nem jut. A szörpüzem egy kis részének most egy új cég a bérlője, a legtöbb csarnok viszont üres. A felszámoló-biztos azt mondja, nem rajta múlik az elbocsátott dolgozók pénze.

„Az én érdekem, mint felszámolónak az, hogy a dolgozók minél gyorsabban, minél hamarabb megkapják a pénzt, a felszámolási eljárásban a vagyont tudjam értékesíteni, a hitelezők megkapják a pénzüket, és a felszámolási eljárást lezárjam" - mondta Szabó Tibor felszámoló-biztos.

Ehhez azonban leltár, illetve zárómérleg kellene, de a felszámoló szerint a papírokat az egykori tulajdonos nem hajlandó átadni. Bognár Kálmán viszont azt állítja, hogy a felszámoló mindent megkapott, mégsem intézkedik.

„Ha egy tisztességes felszámoló kerülne a cég élére, azt gondolom azonnal a bérgarancia alapot is le lehetne hívni, meg vissza lehetne állítani tulajdonképpen az üzemet a termelésbe" - mondta Bognár Kálmán.

Az ügyben a felszámoló csőd-bűntett, az egykori tulajdonos pedig hűtlen kezelés és sikkasztás gyanúja miatt tett feljelentést. A dolgozók mindeközben egyre reménytelenebbül várják a pénzüket.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.

2021. Október 17. 14:08, vasárnap | Belföld

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés.

2021. Október 17. 13:07, vasárnap | Belföld

Már több mint 50 ezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen mintegy 65 milliárd forint értékben - mondta a közösségi oldalán szombaton közzétett videójában Novák Katalin.

2021. Október 17. 11:04, vasárnap | Belföld

Csaknem 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok a koronavírus-gyanús betegek tesztelésére - olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon.