Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 19. 06:45, péntek | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Újabb demonstráció a szörpüzemnél

Újabb demonstráció a szörpüzemnél

Kilátástalan helyzetben a pölöskei szörpüzem egykori dolgozói. Csaknem egy évvel ezelőtt kerültek az utcára, amikor a cég tulajdonosa fizetésképtelenné vált. 150 embernek szűnt meg a munkahelye, akik azóta sem kapták meg elmaradt bérü

Elkeseredett emberek az egykori szörpüzem kapujában. Hat havi fizetésükért, illetve a végkielégítésükért küzdenek. Közben sokuknál már kikapcsolták a gázt, a villanyt. Egy házaspárnak csaknem egymillió forint járna.

„Férjemnek lejár a munkanélküli jövő hónapban, eddig abból a lakáskölcsönt törlesztettük. Jövő hónaptól már azt se akkor. Ilyen vastag csekkem van otthon, amit nem tudok, nincs miből feladnom" - mondta Bőszén Zoltánné.

Lányuknak az utolsó félévben ott kell hagynia a főiskolát, mert tandíjra már végképp nem jut. A szörpüzem egy kis részének most egy új cég a bérlője, a legtöbb csarnok viszont üres. A felszámoló-biztos azt mondja, nem rajta múlik az elbocsátott dolgozók pénze.

„Az én érdekem, mint felszámolónak az, hogy a dolgozók minél gyorsabban, minél hamarabb megkapják a pénzt, a felszámolási eljárásban a vagyont tudjam értékesíteni, a hitelezők megkapják a pénzüket, és a felszámolási eljárást lezárjam" - mondta Szabó Tibor felszámoló-biztos.

Ehhez azonban leltár, illetve zárómérleg kellene, de a felszámoló szerint a papírokat az egykori tulajdonos nem hajlandó átadni. Bognár Kálmán viszont azt állítja, hogy a felszámoló mindent megkapott, mégsem intézkedik.

„Ha egy tisztességes felszámoló kerülne a cég élére, azt gondolom azonnal a bérgarancia alapot is le lehetne hívni, meg vissza lehetne állítani tulajdonképpen az üzemet a termelésbe" - mondta Bognár Kálmán.

Az ügyben a felszámoló csőd-bűntett, az egykori tulajdonos pedig hűtlen kezelés és sikkasztás gyanúja miatt tett feljelentést. A dolgozók mindeközben egyre reménytelenebbül várják a pénzüket.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett

Ukrajna Magyarországot és Szlovákiát, azokat az országokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, amelyek következetesen kiállnak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.