Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2011. Január 05. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Újabb ezer embert tesz utcára a GE

Újabb ezer embert tesz utcára a GE

A tavalyi ezer után ez év végéig újabb ezer dolgozójától válik meg a GE Hungary Zrt. fényforrás üzletága – ebben karácsony előtt állapodott meg a cég vezetése a munkavállalók képviselőivel. Az átszervezés nyomán Nagykanizsán 70


Karácsony előtt állapodott meg a GE Hungary Zrt. fényforrás üzletága és a munkavállalók képviselőivel a 2009 októberében bejelentett kétéves átszervezési program részleteiben. A tavalyi elbocsátásokkal együtt így összesen 2109 munkahely szűnik meg a cégnél 2011 végéig – ezt közleményben tudatta a Független Hírügynökséggel Kalocsai Kinga, a GE Lighting regionális kommunikációs igazgatója, aki hozzátette: „A munkavállalók képviselőivel és az illetékes munkaügyi központokkal együttműködve a vállalat minden egyes dolgozó jövőjéről gondoskodik, mindent megteszünk, hogy személyre szabott megoldást találjunk az érintetteknek. Ez igény szerint lehet átképzés, anyagi támogatása, más munkáltatónál való elhelyezkedés, saját, önálló vállalkozás elindítása”.

Az átszervezésre a fényforrásokra vonatkozó új energiahatékonysági előírások, a csökkenő volumen és a változó fogyasztói igények miatt volt szükség. A globális átszervezés keretében az üzletág 2011 végéig leállítja az Európai Unió energiahatékonysági szabályozása által érintett lámpatípusok – a magas energiafogyasztású hagyományos izzólámpák és egyes fénycsövek – gyártását.

Az átszervezés nyomán idén Nagykanizsán 706, Hajdúböszörményben 150, Zalaegerszegen 45 munkahely szűnik meg, továbbá bezárják a Váci Fényforrásgyárat, ami további 135 dolgozó elbocsátásával jár.

A GE fényforrás üzletága Magyarországon hat városban hét gyárat üzemeltet. Budapesten van az üzletág Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) regionális üzleti központja, illetve Globális Fényforrás Technológiai Központja, ahonnan magyar mérnökök irányítják a jövő fényforrásainak fejlesztését. Az üzletág a termelés átalakítása után is mintegy 6000 munkavállalót foglalkoztat majd a hazai fényforrásgyártásban. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.

2024. Július 29. 08:09, hétfő | Belföld

Indul a Digitális Állampolgárság Program

Indul a Digitális Állampolgárság Program, ősztől egyre több ügyet lehet mobiltelefonról intézni, s már lehet előregisztrálni a kormányablakokban

2024. Július 29. 08:08, hétfő | Belföld

Zömében derült, napos idő várható a héten

A héten derült, napos idő várható, csütörtöktől zivatarok is érkezhetnek - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül