VĂĄroslista
2024. ĂĄprilis 25, csĂŒtörtök - MĂĄrk

HĂ­rek

2010. JanuĂĄr 02. 18:05, szombat | Helyi
ForrĂĄs: Nyugathír

Újabb hidegek jönnek: bankok előterében telelnek a győri hajléktalanok

Újabb hidegek jönnek: bankok előterében telelnek a győri hajléktalanok

Bankokban húzzák meg magukat a téli éjszakákon az utcán élő hajléktalanok Győrben. Kártyával jutnak be a pénzintézetek előterébe, és mivel az automatákhoz nem ny

A segítőházban élő hajléktalanok közül többen újévi fogadalmat is tettek. A 44 éves Piroska például arra törekszik majd 2010-ben, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatát 6 gyermekével.

Vári Piroska:

"A kislányokkal sajnos 6 éve megszakadt a kapcsolat. Olyan körülmények között voltam, hogy ellenem fordították a lányokat, aztán újból most kezdtük azt, hogy levelezünk, meg telefonon tartjuk a kapcsolatot. Most már 4 hete, lassan egy hónapja voltam Sopronban náluk, meglátogattam őket, sokat nőttek, egészségesek, a nagy lányom az már dolgozik is."

Ahogy az ország szinte minden területén, úgy Győrben is emelkedett a hajléktalanok száma. A likócsi segítőház és a Stromfeld utcai krízisszálló is zsúfolásig van, így az a 200 ember, aki az utcán él, ha akarna, sem tudna már beférni a menhelyre.

Sütő Csaba vezető, Győr-Likócsi Segítőház:

"Éberek, olyan helyre nem mennek, ahol egyedül maradnak, olyan helyen nem igen pihennek le, ahol végzetes lehet. Jól felöltöznek, természetesen isznak mellette, ez hozzátartozik, és hogyha minden kötél szakad, akkor a legújabb találmányuk, hogy a bankok termináljainak az előterében, ha kell behúzódnak, két vagy három olyan konkrét helyet is tudok, ahol bankkártya-tulajdonosként lehúzták a kártyát, bementek a terminálra és ott melegedtek."

Az egyik belvárosi bank előterében csak a nyomait találtuk meg az itt éjszakázóknak, ám mivel az illető a takaróját is ott hagyta, vélhetően újra visszatér majd. Sütő Csaba azt mondja, a pénzintézetek addig eltűrik a hívatlan vendégeket, amíg az automatákban nem tesznek kárt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csĂŒtörtök | Helyi

Egy lĂ©pĂ©sre a bajnoki döntƑtƑl a Serco Uni-GyƑr

GyƑzelemmel kezdte az elƑdöntƑt a Serco-Uni GyƑr a nƑi kosĂĄrlabda bajnoksĂĄgban. CziczĂĄs LĂĄszlĂł csapatĂĄtĂłl Ă­gy mĂĄr csak egy lĂ©pĂ©sre a bajnoki döntƑ.

2024. Április 25. 08:13, csĂŒtörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felĂŒl teljesĂ­t a gazdasĂĄg tĂ©rsĂ©gĂŒnkben

Átlagon felĂŒl teljesĂ­t a nemzeti össztermĂ©k elƑállĂ­tĂĄsĂĄban GyƑr-Moson-Sopron vĂĄrmegye – errƑl a terĂŒletfejlesztĂ©si miniszter beszĂ©lt GyƑrben.

2024. Április 25. 07:15, csĂŒtörtök | Helyi

BrutĂĄlis mennyisĂ©gƱ fegyverre bukkantak a rendƑrök

Egy kisebb hĂĄborĂșt is meg lehetett volna vĂ­vni azzal a fegyverarzenĂĄllal, amelyet kĂ©t rajkai ingatlanban talĂĄltak a nyomozĂłk.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – MĂĄr meg is javĂ­tottĂĄk a JerevĂĄni Ăști bokatörƑ csomagautomatĂĄt

Közel egymĂ©teresre bƑvĂŒlt az automata elƑtti terĂŒlet, nem kell tartani balesettƑl.