V√°roslista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2010. Janu√°r 02. 18:05, szombat | Helyi
Forr√°s: Nyugathír

ŕjabb hidegek jönnek: bankok előterében telelnek a győri hajléktalanok

ŕjabb hidegek jönnek: bankok előterében telelnek a győri hajléktalanok

Bankokban húzzák meg magukat a téli éjszakákon az utcán élő hajléktalanok Győrben. Kártyával jutnak be a pénzintézetek előterébe, és mivel az automatákhoz nem ny

A segítőházban élő hajléktalanok közül többen újévi fogadalmat is tettek. A 44 éves Piroska például arra törekszik majd 2010-ben, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatát 6 gyermekével.

Vári Piroska:

"A kislányokkal sajnos 6 éve megszakadt a kapcsolat. Olyan körülmények között voltam, hogy ellenem fordították a lányokat, aztán újból most kezdtük azt, hogy levelezünk, meg telefonon tartjuk a kapcsolatot. Most már 4 hete, lassan egy hónapja voltam Sopronban náluk, meglátogattam őket, sokat nőttek, egészségesek, a nagy lányom az már dolgozik is."

Ahogy az ország szinte minden területén, úgy Győrben is emelkedett a hajléktalanok száma. A likócsi segítőház és a Stromfeld utcai krízisszálló is zsúfolásig van, így az a 200 ember, aki az utcán él, ha akarna, sem tudna már beférni a menhelyre.

Sütő Csaba vezető, Győr-Likócsi Segítőház:

"…berek, olyan helyre nem mennek, ahol egyedül maradnak, olyan helyen nem igen pihennek le, ahol végzetes lehet. Jól felöltöznek, természetesen isznak mellette, ez hozzátartozik, és hogyha minden kötél szakad, akkor a legújabb találmányuk, hogy a bankok termináljainak az előterében, ha kell behúzódnak, két vagy három olyan konkrét helyet is tudok, ahol bankkártya-tulajdonosként lehúzták a kártyát, bementek a terminálra és ott melegedtek."

Az egyik belvárosi bank előterében csak a nyomait találtuk meg az itt éjszakázóknak, ám mivel az illető a takaróját is ott hagyta, vélhetően újra visszatér majd. Sütő Csaba azt mondja, a pénzintézetek addig eltűrik a hívatlan vendégeket, amíg az automatákban nem tesznek kárt.


Ezek érdekelhetnek még

2023. √Āprilis 01. 09:15, szombat | Helyi

Városi rangadó jön

V√°rosi rangad√≥t j√°tszik a h√©tv√©g√©n a Gyirm√≥t FC GyŇĎr √©s az ETO FC GyŇĎr a labdar√ļg√≥ NB II-ben.

2023. √Āprilis 01. 08:15, szombat | Helyi

√Āprilis 20-ig m√©g nem b√ľntetnek az √ļjonnan kialak√≠tott fizetŇĎs z√≥n√°ban

√Āprilis 20-ig csak figyelmeztetik √©s nem b√ľntetik azokat, akik parkol√≥jegy, illetve -b√©rlet v√°lt√°sa n√©lk√ľl √°llnak meg az √ļjonnan kialak√≠tott fizetŇĎs z√≥n√°ban.

2023. √Āprilis 01. 07:16, szombat | Helyi

Rekordl√©tsz√°m√ļ l√°togat√≥t fogadott a GyŇĎri J√©gsport K√∂zpont

A GyŇĎri J√©gsport√©rt Alap√≠tv√°ny √©s a GyŇĎri ETO Hockey Club a k√∂zelm√ļltban z√°rta a 2022/23-as korcsolya szezont.

2023. Március 31. 11:14, péntek | Helyi

M√©lt√≥ eml√©k a k√©t gyŇĎri hŇĎsnek

K√ľl√∂nleges eml√©kmŇĪvet avatott fel kedden GyŇĎrben az Arrabona V√°rosv√©dŇĎ Egyes√ľlet.