Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Február 25. 07:46, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

Újabb magyar pontszerzés Vancouverben

Újabb magyar pontszerzés Vancouverben

Ötödik lett és ezzel újabb két pontot szerzett a téli játékokon a Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika összetételű magyar csapat rövidpályás gyorskorcsolyázók 3000 méteres számában, magyar idő szerint csütörtök hajnalban.

A magyarok a B-döntőben versenyeztek, ahol másodikok lettek. Ez az összesítésben a hatodik helyet jelentette volna, ám az A-döntőben a dél-koreai csapatot egy szabálytalan váltás után kizárták, így Huszárék eggyel előrébb léphettek, és végül az ötödik helyen fejezték be a versenyt. A számot Kína váltója új világcsúccsal nyerte, Kanada és az Egyesült Államok előtt.

Ezen a napon egyébként még két magyar versenyző volt érdekelt, alpesi sízők női óriás-műlesiklás versenyében. Az első futam után Berecz Anna a 47-ik helyen áll, míg Döme Zsófia az egyik kapunál hibázott és kiesett. A második futamot a rossz időjárás miatt csütörtökre halasztották. Az első futam után az osztrák Elisabeth Görgl vezet. A szám egyik esélyese, az amerikai Lindsey Vonn bukott és a pálya menti kerítésnek ütközött. Mint később kiderült: eltörte a kisujját. Ennek ellenére szeretne indulni a műlesiklásban pénteken.

Rövidpályás gyorskorcsolya női 3000 m-es váltóversenyének végeredménye:

1. Kína 4:06.610 p - új világcsúcs
2. Kanada
3. Egyesült Államok
4. Hollandia
5. Magyarország

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.