Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Április 27. 14:29, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Újjáéledő adórendőrség?

Újjáéledő adórendőrség?

Adórendőrséget állítana fel az új kormány – értesült a Magyar Nemzet. A jövőben az adóhivatal, a vámhatóság és az adóügyekben nyomozó egység egy szervezetbe kerülhet.

Jelentős átalakításokat tervez az adó- és a vámigazgatásban a Fidesz - tudta meg a lap. Információjuk szerint a választásokon kétharmados többséget szerző polgári oldal új, három egységből álló szervezetet hozna létre. Ennek egyik eleme az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), a másik a vám- és pénzügyőrség, a harmadik pedig az adórendőrség lenne. Az átalakítások, összevonások nem eredményeznének elbocsátásokat, mivel az új hatóság munkát adna az APEH 15 ezer alkalmazottjának és a pénzügyőrség hétezer dolgozójának is. Az adórendőrséget a rendvédelmi szervezeteknél dolgozókból töltenék fel - írja a keddi Magyar Nemzet, amelyben bővebben is olvashat a témáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:57, szombat | Belföld

Másfél millió diák kezdi meg az új tanévet a köznevelésben és a szakképzésben

Másfél millió diák kezdi meg a tanévet hétfőn a köznevelésben és a szakképzésben, az új nevelési évben a tanulókat és a tanárokat érintően több fontos változást vezetnek be

2024. Augusztus 31. 08:55, szombat | Belföld

Nyolc kastéllyal kezdődik meg a kastélytörvény végrehajtása

2024. Augusztus 31. 08:52, szombat | Belföld

Ukrajna egyelőre folytatja a kőolajszállítást a Barátság vezetéken

Ukrajna a szerződések lejártáig maradéktalanul teljesíti az orosz kőolaj Európába történő tranzitjára vonatkozó kötelezettségeit - helyesbítette Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda tanácsadója pénteken korábbi kijelentését.

2024. Augusztus 31. 08:51, szombat | Belföld

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében, miután pénteken lezárult az MVM Csoport és az azerbajdzsáni állami tulajdonú Southern Gas Corridor CJSC közötti tranzakció