Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 24. 09:15, szerda | Helyi

Újra Bringás Reggeli Győrben

Újra Bringás Reggeli Győrben

Győrben sokadik alkalommal rendezik meg a Bringás Reggelit, amely most még izgalmasabb lesz, mint az eddigiek.

Az esemény céljáról, előkészületeiről, résztvevőiről Tömböly Tamást, a Magyar Kerékpáros Klub Győri Területi Szervezetének vezetőjét, az esemény főszervezőjét kérdeztük.

A COVID KEZDETE ÓTA NAGYBAN ÁTALAKULT A KERÉKPÁROS KULTÚRA VÁROSUNKBAN. A GÉPKOCSI ÉS A TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖK HELYETT SOKAN VÁLASZTOTTÁK A KERÉKPÁRT. ENNEK KÖVETKEZMÉNYEKÉNT ÖRÖMMEL JELENTHETEM, HOGY MA GYŐRBEN 30-35 EZER BRINGÁS VAN, ÉS EZ KERÉKPÁROS KLUBUNKAT IS NAGYOBB AKTIVITÁSRA SARKALLJA. – MONDTA AZ ESEMÉNY FŐSZERVEZŐJE.

Langalló, kávé rendőrkézből, alma és müzli hajnali fél 6-tól

Tömböly Tamás elmondta, hogy az idei első Bringás Reggeli egyik fő attrakciójaként a győri Dunakapu térre kerékpárral kilátogatókat a Pedró Pékség hamisítatlan langallóval fogadja. A reggeli eredetiségét maga Vajda Péter, a pékség tulajdonosa és vezetője garantálja, aki ezen a napon helyben készíti el az ingyenesen elfogyasztható ízletes napindító étket. Akik szeretik kávéval indítani napjukat, azoknak sem kell csalatkozniuk, azt ezúttal a megyei rendőrfőkapitányság kitelepült bűnmegelőzési munkatársai „szolgálják” fel.

A LANGALLÓ MELLETT ALMÁT ÉS MÜZLI SZELETET IS OSZTUNK A BRINGÁSOKNAK. A PANNONVÍZ JÓVOLTÁBÓL FRISS VIZET IS VÉTELEZHETNEK VENDÉGEINK, AKIKET EZÚTON IS KÉRÜNK, HOGY KULACCSAL ÉRKEZZENEK. MIVEL A BRINGÁS TÁRSADALOM A „ZÖLD” IRÁNY, ILLETVE A KÖRNYEZETVÉDELEM ELKÖTELEZETTJE, EZÉRT A MŰANYAG PALACKOK HASZNÁLATÁT SZERETNÉNK MELLŐZNI. A PROGRAM HAJNALI FÉL 6-TÓL REGGEL 9 ÓRÁIG TART.

Ingyenes szerviz és biztonságos kerékpározás

A helyi Kerépáros Klub vezetője megjegyezte, hogy a reggeli ételek és italok mellett a Decathlon kitelepült szervize jóvoltából lehetőség lesz a bringák ingyenes átvizsgálására, beállítására, javítására. Az esemény aktív résztvevője lesz a Győr-Szol, Győr Város Önkormányzata, a Gézengúz Alapítvány, illetve a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, akik biztonságtechnikai tanácsadással és apró, hasznos biciklis ajándékokkal segítik a kerékpárosokat.

AZ EDDIG MEGSZOKOTT PROGRAMOKON TÚL EZÚTTAL EGY HIHETETLENÜL LÁTVÁNYOS MŰSORRAL, EGY KERÉKPÁROS AKROBATA SHOW-VAL IS KEDVESKEDÜNK A BRINGÁSOKNAK. EZEN FELÜL NÉMETH GÁBOR „NÉMÓ” JÓVOLTÁBÓL ÉLŐZENÉVEL FOGADJUK BICAJOS BARÁTAINKAT.

Együtt cselekedni a környezettudatosság jegyében

A vezető elmondta, hogy idei első Bringás Reggelire jó idő esetén 1000-1500 kerékpárost várnak.

NAGY SZERETETTEL LÁTUNK MINDEN GYŐRI BICAJOST, A MUNKÁBA INDULÓ FELNŐTTEKTŐL ÉS ISKOLÁSOKTÓL KEZDVE, A CSALÁDOKON KERESZTÜL KERÉKPÁROS KLUBTAGJAINKIG. A RENDEZVÉNY NEM TITKOLT CÉLJA A KERÉKPÁROS LÉT NÉPSZERŰSÍTÉSE, HOGY FELHÍVJUK A FIGYELMET A BICIKLIZÉS HASZNOSSÁGÁRA, KÖRNYEZETBARÁT HASZNÁLATÁRA. SZERETNÉNK, HA A CSALÁDOK FELFEDEZNÉK AZ EGYÜTT KEREKEZÉS VARÁZSÁT, ÁTÉREZNÉK TERMÉSZETKÖZELISÉGÉT, ÉS A FELNÖVEKVŐ GENERÁCIÓK MEGISMERNÉK A KÖRNYEZETTUDATOS MAGATARTÁSNAK EZT A FORMÁJÁT. EZÉRT PERSZE MINDANNYIUNKNAK SOKAT KELL MÉG TENNI.

Címkék: Bringás reggeli, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense