Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2023. Május 24. 09:15, szerda | Helyi

Újra Bringás Reggeli Győrben

Újra Bringás Reggeli Győrben

Győrben sokadik alkalommal rendezik meg a Bringás Reggelit, amely most még izgalmasabb lesz, mint az eddigiek.

Az esemény céljáról, előkészületeiről, résztvevőiről Tömböly Tamást, a Magyar Kerékpáros Klub Győri Területi Szervezetének vezetőjét, az esemény főszervezőjét kérdeztük.

A COVID KEZDETE ÓTA NAGYBAN ÁTALAKULT A KERÉKPÁROS KULTÚRA VÁROSUNKBAN. A GÉPKOCSI ÉS A TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖK HELYETT SOKAN VÁLASZTOTTÁK A KERÉKPÁRT. ENNEK KÖVETKEZMÉNYEKÉNT ÖRÖMMEL JELENTHETEM, HOGY MA GYŐRBEN 30-35 EZER BRINGÁS VAN, ÉS EZ KERÉKPÁROS KLUBUNKAT IS NAGYOBB AKTIVITÁSRA SARKALLJA. – MONDTA AZ ESEMÉNY FŐSZERVEZŐJE.

Langalló, kávé rendőrkézből, alma és müzli hajnali fél 6-tól

Tömböly Tamás elmondta, hogy az idei első Bringás Reggeli egyik fő attrakciójaként a győri Dunakapu térre kerékpárral kilátogatókat a Pedró Pékség hamisítatlan langallóval fogadja. A reggeli eredetiségét maga Vajda Péter, a pékség tulajdonosa és vezetője garantálja, aki ezen a napon helyben készíti el az ingyenesen elfogyasztható ízletes napindító étket. Akik szeretik kávéval indítani napjukat, azoknak sem kell csalatkozniuk, azt ezúttal a megyei rendőrfőkapitányság kitelepült bűnmegelőzési munkatársai „szolgálják” fel.

A LANGALLÓ MELLETT ALMÁT ÉS MÜZLI SZELETET IS OSZTUNK A BRINGÁSOKNAK. A PANNONVÍZ JÓVOLTÁBÓL FRISS VIZET IS VÉTELEZHETNEK VENDÉGEINK, AKIKET EZÚTON IS KÉRÜNK, HOGY KULACCSAL ÉRKEZZENEK. MIVEL A BRINGÁS TÁRSADALOM A „ZÖLD” IRÁNY, ILLETVE A KÖRNYEZETVÉDELEM ELKÖTELEZETTJE, EZÉRT A MŰANYAG PALACKOK HASZNÁLATÁT SZERETNÉNK MELLŐZNI. A PROGRAM HAJNALI FÉL 6-TÓL REGGEL 9 ÓRÁIG TART.

Ingyenes szerviz és biztonságos kerékpározás

A helyi Kerépáros Klub vezetője megjegyezte, hogy a reggeli ételek és italok mellett a Decathlon kitelepült szervize jóvoltából lehetőség lesz a bringák ingyenes átvizsgálására, beállítására, javítására. Az esemény aktív résztvevője lesz a Győr-Szol, Győr Város Önkormányzata, a Gézengúz Alapítvány, illetve a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, akik biztonságtechnikai tanácsadással és apró, hasznos biciklis ajándékokkal segítik a kerékpárosokat.

AZ EDDIG MEGSZOKOTT PROGRAMOKON TÚL EZÚTTAL EGY HIHETETLENÜL LÁTVÁNYOS MŰSORRAL, EGY KERÉKPÁROS AKROBATA SHOW-VAL IS KEDVESKEDÜNK A BRINGÁSOKNAK. EZEN FELÜL NÉMETH GÁBOR „NÉMÓ” JÓVOLTÁBÓL ÉLŐZENÉVEL FOGADJUK BICAJOS BARÁTAINKAT.

Együtt cselekedni a környezettudatosság jegyében

A vezető elmondta, hogy idei első Bringás Reggelire jó idő esetén 1000-1500 kerékpárost várnak.

NAGY SZERETETTEL LÁTUNK MINDEN GYŐRI BICAJOST, A MUNKÁBA INDULÓ FELNŐTTEKTŐL ÉS ISKOLÁSOKTÓL KEZDVE, A CSALÁDOKON KERESZTÜL KERÉKPÁROS KLUBTAGJAINKIG. A RENDEZVÉNY NEM TITKOLT CÉLJA A KERÉKPÁROS LÉT NÉPSZERŰSÍTÉSE, HOGY FELHÍVJUK A FIGYELMET A BICIKLIZÉS HASZNOSSÁGÁRA, KÖRNYEZETBARÁT HASZNÁLATÁRA. SZERETNÉNK, HA A CSALÁDOK FELFEDEZNÉK AZ EGYÜTT KEREKEZÉS VARÁZSÁT, ÁTÉREZNÉK TERMÉSZETKÖZELISÉGÉT, ÉS A FELNÖVEKVŐ GENERÁCIÓK MEGISMERNÉK A KÖRNYEZETTUDATOS MAGATARTÁSNAK EZT A FORMÁJÁT. EZÉRT PERSZE MINDANNYIUNKNAK SOKAT KELL MÉG TENNI.

Címkék: Bringás reggeli, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 09:13, hétfő | Helyi

Farkas Júliát kölcsönbe adja az ETO, a másodezdő hosszabbított

A 2024/25-ös évadot Budaörsön tölti kölcsönben csapatunk és a junior válogatott kiválósága Farkas Júlia. A kontraktust annak érdekében írta alá klubunk, hogy Farkas Júlia fejlődése töretlen legyen.

2024. Június 17. 08:18, hétfő | Helyi

Tíz éve választották országos elnökké Horváth Pétert, a Révai igazgatóját

Éppen tíz éve választották a Nemzeti Pedagógus Kar elnökévé Horváth Pétert, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatóját az akkor új szervezet alakuló ülésén.

2024. Június 17. 07:18, hétfő | Helyi

Bencés tabló nyert

Az iskolákban már hagyománynak számít, hogy a ballagó osztályok tablókat készítenek. Ezek különleges megjelenésükkel régóta színes részei a belvárosi tavasznak.

2024. Június 16. 09:13, vasárnap | Helyi

A szurkolói teraszt elmossa az áradás, belép helyére a Dunakapu tér

Eredetileg péntektől várták volna a labdarúgás szerelmeseit a Rába-parti helyszínre, de a magas vízállás miatt csak jövő szerdán, azaz június 19-én nyit az EB-terasz