Városlista
2024. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2018. November 27. 14:42, kedd | Belföld

Újra Budapesten koncertezik a Gregorian

Újra Budapesten koncertezik a Gregorian

Idén is adventkor turnézik a Gregorian a Holy Chants nevű műsorával. December közepén koncerteznek a Mom Sportban.

Az adventi időszak közepén, december 13-án érkezik a német Frank Peterson által alapított formáció, a Gregorian.

A koncert a Mom Sportban lesz, és a formációtól ezúttal is a hagyományos középkori és a modern dalok fúziójára lehet számítani. A Szent Dalok (Holy Chants) című karácsonyi koncertsorozat már novemberben elkezdődik és december 13-án a MoM Sportban lesz a budapesti állomása. A koncerten felcsendülnek a legmeghittebb karácsonyi dalok kissé misztikus, a Gregorianra jellemző stílusban.

A szerzetesi ruhába öltözött, klasszikus zenei képzettségű énekeseket egy rockegyüttes kíséri. A zenét kitűnő, egyedülálló izgalmas látványvilág egészíti ki, füst, tűz, egyéb pirotechnikai effektek, tükrök és speciális világítás. A Gregoriant 1991-ben alapították, ami után nem sokkal egy hosszabb szünet volt, de 1998 óta aktívak, és gyarapítják rajongótáborukat. A legnépszerűbb zenéket dolgozzák fel a jellegzetes gregorián kórushangzással. A társulat több mint 10 millió lemezt adott már el, és jó pár telt házas koncert van a háta mögött. A budapestei koncertre itt lehet jegyet vásárolni.

Forrás: origo.hu

Kép: danubiusmusic.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

Hőség- Harmadfokú riasztás lépett életbe

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

A KDNP kilép az Európai Néppártból és annak frakciójából

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) távozik az Európai Néppártból (EPP) és annak frakciójából, miután Magyar Pétert kedden az EPP mégis felvette - közölte Semjén Zsolt pártelnök és Hölvényi György EP-képviselő az MTI-vel.

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.