Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 13. 08:56, hétfő | Helyi
Forrás: Police.hu

Újra járható a Baross híd - Visszaállt a forgalmi rend

Újra járható a Baross híd - Visszaállt a forgalmi rend

A hatósági szemle eredménye alapján a közlekedők újra használhatják a Baross hidat.

A tervezettnél előbb, már 2014. október 13-tól használható a gyalogosok, a kerékpárosok és az autósok számára is a győri Baross híd, amelyen hétfőn a buszközlekedés is megindul.A napokban lezajlott hatósági szemle eredménye, hogy ideiglenesen forgalomba helyezik a hidat, a végleges forgalomba-helyezéshez szükség lesz a felújítási munkálatok és azok kísérő feladatainak teljes körű elvégzésére.

A kivitelezők szerint a próbaterhelés előzetes kiértékelése alapján kijelenthető, hogy a híd messzemenően teljesíti az elvártakat.

Az útkezelők közölték, egy csomópontot és egy útszakaszt kivéve minden, a híd lezárásához kapcsolódóan bevezetett változást visszavonnak. A Mészáros Lőrinc út – Eszperantó út csomópont ismét két irányba lesz járható, a Nádor-aluljáróból pedig hétfőtől nem lehet jobbra kanyarodni a Csaba utca felé. Az aluljáróból kihaladva Nádorváros felé a belső sáv ismét balra kanyarodó lesz, a külső pedig csak egyenes. A Nádor-aluljáró melletti szerviz-utat ismét megnyitják, a megállási tilalmat tábla jelzi.

A Baross híd Eszperantó úti és Révai úti hídnyílásai újra mindkét irányban járhatók lesznek, ráadásul megnövelt magasságkorlátozói értékekkel. A Bartók Béla út – Eszperantó út csomópont alá-és fölérendeltségi viszonya is visszaáll a régire, vagyis az Eszperantó út lesz a főirány. Az Eszperantó út és Zrínyi utca egyirányúsítását is feloldják, a Zrínyi úton ideiglenes jelleggel kijelölt parkolókat megszüntetik. A forgalmi rend visszaalakítása ütemezetten fog folyni, a következő hétvégén áll vissza régi rendjéhez a Szigethy – Tihanyi jelzőlámpás csomópont és a Hunyadi utca egyirányúsításának megfordítása is egy héttel később várható.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és az útkezelő szervezet javasolja, hogy hétfőn egy kicsit előbb induljunk útnak és ne megszokásból közlekedjenek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.