Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

Mindezt aztért, mert a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint a magyar benzin- és gázolajárak 3-5 százalékkal meghaladják a régiós átlagot. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a napokban tett nyilatkozatában utalt rá, hogy a kormány asztalán számos lehetőség van a helyzet kezelésére, beleértve az árrés csökkentését is.

Tavaly szeptemberben Nagy Márton és a Mol képviselői megállapodtak abban, hogy a kereskedők legalább a régiós középmezőny szintjére csökkentik az üzemanyagárakat. Azonban az utóbbi időben az árak jelentősen elmozdultak ettől a szinttől, ami újra felvetette a kormány beavatkozásának szükségességét. – írja a Világgazdaság.

A kormány eddig a KSH adataira támaszkodva döntött arról, hogy belenyúl-e az üzemanyagpiac működésébe. Az új adatok most azt mutatják, hogy a magyar árak valóban magasabbak, ami igazolhatja a kormány aggodalmait. Nagy Márton azonban hangsúlyozta, hogy a kormány több beavatkozási lehetőséget is fontolóra vehet, beleértve az árrés csökkentését, és nem zárta ki az árstop újbóli bevezetésének lehetőségét sem.

A döntés várhatóan szerdán születik meg, és sokak számára meghatározó lesz, hogy a kormány milyen irányba mozdul el az üzemanyagárak stabilizálása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 07:15, szerda | Helyi

Győri pollenhelyzet: aki a fenyőfélékre érzékeny, nehéz napokra számíthat

Az allergiások számára közölt adatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.

2024. Május 21. 07:16, kedd | Helyi

Korszerű várakozási feltételeket teremtettek a győri kórházban

A győri kórház három épületében, valamint a Szent Imre úton lévő rendelőintézetben is érintőkijelzős automaták fogadják a szakrendelésre érkezőket. Az új rendszer ötven különböző szakrendelésen működik már.