Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 30. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Újra zavartalan a termelés az Audinál

Újra zavartalan a termelés az Audinál

Az Audi és Magyarország harminc éve tartó együttműködése igazi sikertörténet, amelynek hatalmas a jelentősége a nemzetgazdasági teljesítmény szempontjából is, hiszen a teljes export tevékenységünk 8 százalékát teremti meg a világ legnagyobb autómotor gyára Győrben, emellett pedig a gyár 12 ezer munkavállalót foglalkoztat közvetlenül, valamint beszállítói és szolgáltatói révén további 50 ezer embernek ad munkát - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a kormány és az Audi között mindennapos a kapcsolattartás. Az Audi kormánynak adott tájékoztatása szerint a Volkswagen központban jelentős informatikai incidens történt, ami érintette a gyártáshoz szorosan kapcsolódó informatikai rendszert is. Európában az összes Volkswagen csoporthoz tartozó üzem és az alkatrészgyárak is leálltak.

Mindez érintette a győri üzemet is, ahol 2023. szeptember 27-én, szerdán leállt a gyártás. A problémát gyorsan sikerült orvosolni, így már másnap, csütörtökön reggel 9 órakor újra tudott indulni a termelés. Az Audi tájékoztatása szerint a rendszer összeomlása miatti gyártási kiesés nem jelentős, azt a következő napokban pótolni tudják.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár aktív kapcsolatot tart fenn a céggel és rendszeresen egyeztet az Audi vezetőségével. Ennek az együttműködésnek megfelelően a szerdai leállással kapcsolatban is azonnal tájékozódott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium nevében, és azóta is nyomon követi az azt követő intézkedéseket - közölte a tárca.

Címkék: audi, leállás, termelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.