Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2010. December 13. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Újra járnak a vonatok

Újra járnak a vonatok

Hat vasúti szárnyvonalon indult újra vasárnap a menetrend szerinti közlekedés, az érintett szakaszokon 6-8 vonatpár fog közlekedni. A legtöbb helyen ünnepséget rendeztek az állomásokon. A kormány jövőre újabb bezárt szárnyvonalak megny

Az Esztergom-Almásfüzitő közötti szárnyvonalat egy éve zárta be a Bajnai-kormány. A két település között vasárnaptól ismét 6 vonatpár közlekedik. A MÁV kibővítette a szolgáltatást is. Molnár Attila Komárom polgármestere elmondta: a korábban Esztergom és Almásfüzitő között közlekedő vonat, mostantól egészen Komáromig megy.

Az esztergomin kívül még öt vonalon indult újra a közlekedés. Székesfehérvár-Sárbogárd, Abaújszántó-Hidasnémeti, Fehérgyarmat-Zajta, Mátészalka-Csenger és a Komló-Sásd vonalon. Az első járatra több mint 100-an szálltak fel Komlón.

A Komló és Sásd között közlekedő járatokat a Pécs-Budapest intercityk menetrendjéhez igazították, a volt bányászvárosból így rövidebb idő alatt lehet eljutni a fővárosba, mint a megyeszékhelyről. A szárnyvonal bezárása előtt sokan vonattal jártak munkába, a buszközlekedés azonban jóval többe került. Az egy éve, a vonat helyébe lépett buszjáratokat nyárig biztosan megtartják.

Az infrastruktúráért felelős államtitkár szerint jövőre már nem csak a vasút, de a közösségi közlekedés komplex fejlesztése lesz a cél. „A jövő évben szeretnénk létrehozni a Közösségi Közlekedési Holdingot, ahol a buszközlekedéssel összehangoltan, egységes irányítás alatt, egységes menetrenddel, akár egységes jegyrendszerrel működtetnénk a közlekedést, hogy az utazóközönség mindig a legközelebb álló lehetőséget tudja kiválasztani. Kölcsönös menetrendek, tájékoztatók legyenek egymás mellett párhuzamosan” – fejtette ki Völner Pál. Az államtitkár megerősítette: a vasúti átszervezésekkel kapcsolatban nem terveznek jelentős létszámleépítéseket. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 13:20, csütörtök | Belföld

Nyolcvan százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma

Európai összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, nyolcvan százalékkal emelkedett Magyarországon a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt években.

2022. December 08. 13:18, csütörtök | Belföld

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások - tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

2022. December 08. 13:14, csütörtök | Belföld

Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt

Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet a Rossmann Magyarország Kft.

2022. December 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Brutális a novemberi inflációs adat!

Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.