Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Április 27. 14:33, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Újra kiírhatja busztenderét a Volán

Újra kiírhatja busztenderét a Volán

A héten írhatja ki újra busztenderét a Volánbusz - tudta meg a Népszava. Az előző pályázatot a folyamatos botrányok után vonta vissza az állami cég. Emlékezetes: a korábbi tendernél a Volánbusz többször is kizárta a versenyből a magy

Az Alfabusz beadványai nyomán azonban a Közbeszerzési Döntőbizottság többször is megtiltotta a szerződéskötést a kínai King Longgal és 3 milliós bírság megfizetésére is kötelezte a vállalatot. A Magyar Buszgyártók Szövetsége bírálta az állami céget, szerintük a Volán a nemzetgazdasági érdekekkel ellentétes döntést hozott, amikor a kínai járművek javára döntött.


Közben 19 taggal megalakult a hazai gyártókat összefogó buszklaszter. A szövetség nem titkolt célja az Ikarus újjáélesztése.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:00, péntek | Belföld

Tetőzik a kánikula

Pénteken tetőzik a hőség - írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. Július 01. 10:09, péntek | Belföld

Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok

Mintegy háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista, középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket