Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. December 13. 20:03, szerda | Belföld

Újratárgyalják a vörösiszap pert

Újratárgyalják a vörösiszap pert

A Győri Ítélőtábla hatályon kívül helyező döntését követően, 2017. december 11. napján megismételt eljárás keretében megkezdődött a sajtóban „vörösiszap ügyként” ismertté vált büntetőügy tárgyalása.

Az első három tárgyalási napon a bíróság B. Z. I. r. vádlottat hallgatta ki, aki büntetőjogi felelősségét nem ismerte el – tudatta a Győri Törvényszék. Az elsőrendű vádlott a vallomását részvétnyilvánítással kezdte, és elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy ez az esemény megtörténhetett. Az elsőrendű vádlott a vallomásában hosszasan méltatta a korábbi eljárás lefolytatását, nagy hangsúlyt fektetve a Győri Ítélőtábla döntésében megfogalmazott iránymutatásokra is.

Az elsőrendű vádlott három tárgyalási napon át tartó, egybefüggő előadásában részletesen elemezte – számítógépes diákkal szemléltetve – a tározó működési mechanizmusát és az alkalmazott technológia elveit. Előadásában kitért arra is, hogy mi volt a gát tönkremenetelének mechanizmusa, valamint arra, hogy milyen okokból nem volt előre látható a katasztrófa bekövetkezése.

A harmadik tárgyalási napon érdemi indítvány nem érkezett.

A bíróság 2018. január 22-23-24. napján folytatja az eljárást továbbra is az elsőrendű vádlott kihallgatásával.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.