Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. December 31. 12:06, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Ukrajna - Pirotechnikai eszközök robbantak fel egy lakóházban, egy halott

Ukrajna - Pirotechnikai eszközök robbantak fel egy lakóházban, egy halott

Egy ember életét vesztette, 14-en hajléktalanná váltak, amikor illegális pirotechnikai eszközökből szilveszterre felhalmozott készlet robbant fel a kelet-ukrajnai Mariupol városának egyik lakóházában.

Hétfői sajtóbeszámolók szerint a vasárnap történt szerencsétlenségben életét vesztette a lakás tulajdonosának 32 éves unokafivére. A házban két héliummal töltött palack is volt, amelyeket a tűzoltóknak sikerült lehűteniük, megakadályozva, hogy azok is felrobbanjanak.
A baleset következtében 14 személynek vált lakhatatlanná a lakása, egy idős nő kivételével valamennyien rokonokhoz költöztek.
"Az egyedül élő nyugdíjas, asztmás beteg asszonynak mindene megsemmisült a robbanásban, csak egy köntöse és egy papucsa maradt, a gyógyszerei is bennégtek. Kapott új gyógyszereket, és átmenetileg a város egyik kollégiumában szállásolták el" - írta az egyik helyi hírportál.
Az ukrán hatóságok a szilveszter előtti razziák során az árusoktól több mint 500 ezer darab, mintegy 15 tonna illegális pirotechnikai eszközt koboztak el. A belügyminisztérium közlése szerint 732 személy ellen indítottak eljárást pirotechnikai eszközök illegális árusítása miatt.

Címkék: Ukrajna-baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg