Városlista
2024. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2024. Augusztus 23. 03:08, péntek | Külföld
Forrás: MTI foto-pixabay

Ukrán támadás süllyesztett el egy üzemanyagot szállító vasúti kompot

Ukrán támadás süllyesztett el egy üzemanyagot szállító vasúti kompot

Elsüllyesztett az ukrán hadsereg csütörtökön egy vasúti kompot, fedélzetén 30 üzemanyagtartállyal, a Krasznodari területen lévő Kavkaz kikötőben.

Az oltást 101 ember 34 műszaki eszközzel végezte, mégsem sikerült megakadályozni a kikötött komp elsüllyedését. A kikötőben a helyi hatóságok szerint nem keletkezett tűzfészek.
Oleg Krjucskov, az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félsziget vezetőjének tájékoztatási politikáért felelős tanácsadója a RIA Novosztyi hírügynökségnek azt mondta, hogy a félsziget üzemanyag-ellátása az incidens után is biztosítva van, mert több útvonalon történik.
A krasznodari régió operatív törzse arra figyelmeztette a helyi lakosokat, hogy ne osszanak meg az orosz légvédelem működését bemutató fotókat és videókat a közösségi hálózatokon.
Rakományforgalom tekintetében a kavkazi a második kikötő a Fekete-tenger-Azovi-medence térségében Novorosszijszk után. A Kercsi-szoros partján fekszik, mintegy 12 kilométerre a Krími hídtól és 150 kilométerre Novorosszijszktól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 20. 06:17, kedd | Külföld

Izraeli-palesztin - Amerikai külügyminiszter: Netanjahu elfogadta az amerikai áthidaló javaslatot

Antony Blinken amerikai külügyminiszter izraeli tárgyalásai után a médiának adott hétfői nyilatkozatában bejelentette:

2024. Augusztus 19. 11:26, hétfő | Külföld

Izraeli-palesztin - Amerikai külügyminiszter: a jelenlegi tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére

Antony Blinken amerikai külügyminiszter Jichák Hercog izraeli államelnökkel folytatott hétfői megbeszélésén kijelentette, hogy a jelenlegi tűzszüneti és túszcsere tárgyalások talán az utolsó esély az elraboltak szabadon engedésére.

2024. Augusztus 16. 07:48, péntek | Külföld

Andrzej Duda: fegyverkezni kell, hogy senki se merje megtámadni Lengyelországot

A történelem és a mostani ukrajnai háború tanulsága az, hogy fegyverkezni kell, nehogy valaki meg merje támadni Lengyelországot

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.