Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. Április 19. 10:18, kedd | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

Ülést tart a megyei képviselőtestület

Ülést tart a megyei képviselőtestület

Április 22-én, pénteken délelőtt (10.00 óra) tartja következő ülését a megyei képviselőtestület.

A napirendek között 15 előterjesztés szerepel. Az ülés első napirendi pontjaként Csizmadia Gábor megyei rendőr-főkapitány számol be a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. évi tevékenységéről, majd Csaplár Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke tart tájékoztatót a szövetség 2015. évi munkájáról. Ezt követően beszámoló kerül a képviselők elé a megyei önkormányzat által 2015. évben végzett belső ellenőrzési tevékenységről. Az ún. „zárszámadás” keretében a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2015. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóról, illetve a pénzmaradvány elszámolásáról döntenek a megyei testület tagjai.

Ezt követően több napirend is az aktuális - a megyei önkormányzat által önállóan, illetve konzorciumban benyújtandó - Európai Uniós pályázatokhoz kapcsolódik, valamint a megyei önkormányzat és a megyei önkormányzati hivatal szerepvállalását rögzíti a települési önkormányzatok támogatásból megvalósuló közfeladat-fejlesztési projektjeiben.

Felülvizsgálja a közgyűlés a megyei önkormányzat és a megyei nemzetiségi önkormányzatok (roma, német, horvát) közötti együttműködési megállapodást is.

(A közgyűlés teljes napirend sora, illetve az előterjesztések a www.gymsmo.hu oldalon a Közgyűlés/Közgyűlések anyagai/2016.04.22. címszó alatt olvashatók.).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.