Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 19. 10:18, kedd | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

Ülést tart a megyei képviselőtestület

Ülést tart a megyei képviselőtestület

Április 22-én, pénteken délelőtt (10.00 óra) tartja következő ülését a megyei képviselőtestület.

A napirendek között 15 előterjesztés szerepel. Az ülés első napirendi pontjaként Csizmadia Gábor megyei rendőr-főkapitány számol be a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. évi tevékenységéről, majd Csaplár Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke tart tájékoztatót a szövetség 2015. évi munkájáról. Ezt követően beszámoló kerül a képviselők elé a megyei önkormányzat által 2015. évben végzett belső ellenőrzési tevékenységről. Az ún. „zárszámadás” keretében a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2015. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóról, illetve a pénzmaradvány elszámolásáról döntenek a megyei testület tagjai.

Ezt követően több napirend is az aktuális - a megyei önkormányzat által önállóan, illetve konzorciumban benyújtandó - Európai Uniós pályázatokhoz kapcsolódik, valamint a megyei önkormányzat és a megyei önkormányzati hivatal szerepvállalását rögzíti a települési önkormányzatok támogatásból megvalósuló közfeladat-fejlesztési projektjeiben.

Felülvizsgálja a közgyűlés a megyei önkormányzat és a megyei nemzetiségi önkormányzatok (roma, német, horvát) közötti együttműködési megállapodást is.

(A közgyűlés teljes napirend sora, illetve az előterjesztések a www.gymsmo.hu oldalon a Közgyűlés/Közgyűlések anyagai/2016.04.22. címszó alatt olvashatók.).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense