Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Február 25. 21:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Elnöki Kabinet

Ülést tart a megyei közgyűlés

Ülést tart a megyei közgyűlés

Ez évi első ülését 2016 február 26-án, pénteken 10.00 órától tartja a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés (Győr, Városház tér 3. szám alatti épület II. emeleti tanácstermében).

Az ülés kezdetén három tájékoztatót is meghallgat a testület, így a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015. évi tevékenységéről, a Nemzeti Agrárkamara Megyei Igazgatóságának tevékenységéről, valamint a BÁH Regionális Igazgatósága tájékoztatóját a kialakult migrációs helyzetről. Ez utóbbi témával összefüggésben tárgyalja a közgyűlés „Az Európai Unió által meghatározott kötelező betelepítési kvóta elutasítása” című napirendet.

A napirendi pontok között több „hagyományos” is szerepel, így tárgyalnak a megyei önkormányzat 2015. évi költségvetésének módosításáról, illetve tárgyalja és várhatóan el is fogadja a közgyűlés a megyei önkormányzat 2016. évi költségvetését. „Pénzügyes” előterjesztésként tárgyalja a testület a megyei önkormányzat adósságszolgálati középtávú tervét is.

További témaként kerül napirendre a regionális szempontból kedvezményezett megyei járások kijelölése, valamint két régi önkormányzati rendelet újbóli megalkotása.

A képviselők zárt ülésen döntenek a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Sajtó Tagozata díjazottjának személyéről.

A közgyűlés napirendi pontjai megtalálhatók a megyei önkormányzat honlapján (www.gymsmo.hu) a Közgyűlés/Közgyűlések anyagai/2016. február 26.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.