Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Február 21. 14:41, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ultraluxus: elektromos autót fejlesztett a Rolls-Royce

Ultraluxus: elektromos autót fejlesztett a Rolls-Royce

A Rolls-Royce vasárnap bejelentette, hogy kifejlesztették a brit luxusautó-gyártó első elektromos meghajtású autóját. A kísérleti modellt a genfi autószalonon fogják bemutatni, március első napján.

„Elkészítettük a világ első elektromos autóját az ultraluxus kategóriában” – jelentette ki a BMW tulajdonában lévő brit autógyártó cég vezérigazgatója. Torsten Müller elmondása szerint a Phantom 102EX nevet viselő autó kísérleti példány, és egyelőre nincsenek tervek arra, hogy gyártani kezdik.

Az autót a genfi autószalonon fogja bemutatni a cég, március elsején, majd körútra indulnak vele Európában, Ázsiában, a Közel-Keleten és Észak-Amerikában. A kísérleti utak alatt azt fogják vizsgálni, hogy mekkora távolságot tud megtenni az autó egy feltöltéssel, valamint azt, hogy melyek azok az alternatív technológiai megoldások, amelyek a legjobban megfelelnek a Rolls-Royce-tól elvárt magas követelményeknek. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.