Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. Augusztus 01. 12:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Uniós támogatással fejlesztették a répcelaki sporttelepet

Uniós támogatással fejlesztették a répcelaki sporttelepet

Ünnepélyes rendezvény keretében felavatták a település megújult sporttelepét és a pálya új lelátóját.

A közel 40 millió forint támogatással megvalósult beruházás záróeseményét követően a Répcelaki SE – Haladás Sopron Bank barátságos labdarúgó mérkőzésre került sor.

 

A 44,2 millió forint összköltségű projekt során a korábban Szénsavgyár, majd Linde tulajdonban lévő sporttelep újult meg. A sportpályán két labdarúgó, egy kézilabda pálya, egy tekepálya és egy teniszcentrum található. A partnerek a főépület és a sportöltözők felújítását az elmúlt években saját forrásból végezték és gondoskodtak a sporttelep karbantartásáról is.

A „Kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztések” című kiíráson támogatott projektben a répcelaki sportpályát és annak környezetét fejlesztették.

A labdarúgópálya melletti kispadok elavultak voltak, nem feleltek meg a szabályoknak, állapotuk rossz, kopott volt, így lecserélték őket. Egy elektronikus eredményjelző táblát is beszereztek, mely a sporttelep régi hiányossága volt. A beruházás során rendbe tették a sportpálya parkolóját, melynek aszfaltja korábban repedezett, töredezett volt, valamint a Honvéd utcát és annak járdáit is felújították.

Az Új Széchenyi Terv lehetőségei 2011. január közepétől nyíltak meg a pályázatok iránt érdeklődők előtt.

A jövőben rövidebb átfutási idővel, jelentős támogatást kaphatnak azok a pályázatok, melyek a sikeres gazdasági működés általános feltételeinek javítására fókuszálnak. A sikeres munkavállalást és a vállalkozást biztosító környezet megteremtése, a földrajzi adottságok kihasználásával a fejlesztéspolitikai program sarkalatos kitörési pontja.

További információk az Új Széchenyi Terv pályázatairól a www.ujszechenyiterv.gov.hu honlapon találhatók!

Címkék: széchenyi terv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.

2024. Május 10. 08:14, péntek | Helyi

Az angol írásbelit is kipipálhatják

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi csütörtökön.

2024. Május 10. 07:13, péntek | Helyi

Két autószervizt is lebuktatott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben.

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.