Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. Augusztus 01. 12:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Uniós támogatással fejlesztették a répcelaki sporttelepet

Uniós támogatással fejlesztették a répcelaki sporttelepet

Ünnepélyes rendezvény keretében felavatták a település megújult sporttelepét és a pálya új lelátóját.

A közel 40 millió forint támogatással megvalósult beruházás záróeseményét követően a Répcelaki SE – Haladás Sopron Bank barátságos labdarúgó mérkőzésre került sor.

 

A 44,2 millió forint összköltségű projekt során a korábban Szénsavgyár, majd Linde tulajdonban lévő sporttelep újult meg. A sportpályán két labdarúgó, egy kézilabda pálya, egy tekepálya és egy teniszcentrum található. A partnerek a főépület és a sportöltözők felújítását az elmúlt években saját forrásból végezték és gondoskodtak a sporttelep karbantartásáról is.

A „Kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztések” című kiíráson támogatott projektben a répcelaki sportpályát és annak környezetét fejlesztették.

A labdarúgópálya melletti kispadok elavultak voltak, nem feleltek meg a szabályoknak, állapotuk rossz, kopott volt, így lecserélték őket. Egy elektronikus eredményjelző táblát is beszereztek, mely a sporttelep régi hiányossága volt. A beruházás során rendbe tették a sportpálya parkolóját, melynek aszfaltja korábban repedezett, töredezett volt, valamint a Honvéd utcát és annak járdáit is felújították.

Az Új Széchenyi Terv lehetőségei 2011. január közepétől nyíltak meg a pályázatok iránt érdeklődők előtt.

A jövőben rövidebb átfutási idővel, jelentős támogatást kaphatnak azok a pályázatok, melyek a sikeres gazdasági működés általános feltételeinek javítására fókuszálnak. A sikeres munkavállalást és a vállalkozást biztosító környezet megteremtése, a földrajzi adottságok kihasználásával a fejlesztéspolitikai program sarkalatos kitörési pontja.

További információk az Új Széchenyi Terv pályázatairól a www.ujszechenyiterv.gov.hu honlapon találhatók!

Címkék: széchenyi terv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?