Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Május 18. 14:35, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Uniós forrásból finanszíroz négy projektet a MÜTF

Uniós forrásból finanszíroz négy projektet a MÜTF

Csaknem 158 millióból fejlesztheti hallgatói és alumni szolgáltatásait a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF), miközben a műszaki képzések területén 380, a munkaerő-piaci alkalmazkodásra, intézményirányításra és a szolgálta

A MÜTF az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) támogatási rendszeréhez benyújtott "A MÜTF pályára állít: komplex hallgatói és alumni szolgáltatások fejlesztése valamint azok intézményi támogatásának lehetőségei a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján" című pályázata 157.371.600 forintos támogatást nyert. A május elején elkezdődött pályázat érinti a Diplomás Pályakövetési Rendszert, a Vezetői Információs Rendszert és a kapcsolódó menedzsment szolgáltatások fejlesztését, a komplex hallgatói alumni szolgáltatási rendszer kiépítését, valamint a tehetséggondozás fejlesztése érdekében egy virtuális szakkollégium feltételeinek megteremtését.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer kiépítése keretében a 2007-ben és 2009-ben végzett hallgatók valamint a jelenleg is főiskolai státusszal rendelkező hallgatók véleményét vizsgálják az intézményben. A kiküldött kérdőívek arra keresnek választ, hogy a hallgatók miért választották a főiskolát, melyek a jelenlegi fiatalok számára fontos pályaválasztási tényezők, miért szeretnek a MÜTF-re járni a diákok, milyen területeken tudtak elhelyezkedni, és mennyire tartották hasznosnak az intézményben tanultakat.

A Vezetői Információs Rendszer (VIR) kiépítését informatikai és szakmai tényezőkön keresztül valósítják meg. A VIR-ben begyűjtött és rendszerezett információk nagy segítséget fognak nyújtani a főiskola vezetőségének a tervezésben - tájékoztatott az intézmény.

A komplex hallgatói és alumni szolgáltatások keretében állítják fel a főiskolán a Hallgatói Szolgáltató Irodát, amely hallgatóbarát szolgáltatással biztosítja azt, hogy a hallgatói ügyintézés során ne több irodában, hanem egy helyen tudják a hallgatók intézni főiskolai ügyeiket. A program keretében fejlesztik a főiskola weboldalát is, májusban újraindul a Mütfi hallgatói magazin, a hallgatók egyénre szabott pályaorientációs, illetve tanulmányi tanácsadásban részesülhetnek. Emellett a hátrányos helyzetű és sérült hallgatók egyéni pályaorientációs és pszichológiai fejlesztésen vehetnek részt, május 21. és 31. között rendezik a gyakorlatorientált hallgatói készségfejlesztő-életviteli tréningsorozatot, június 26-án pedig az öregdiákok számára rendeznek találkozót, ahová az összes eddig végzett hallgatót is várják.

A Virtuális Szakkollégiumot a tehetséggondozás fejlesztése érdekében kívánják újraindítani. A weblapon keresztül folyó képzésen az érdeklődő hallgatók a MÜTF oktatói által meghirdetett témákban fejleszthetik tovább a tudásukat.
Szintén a TÁMOP keretein belül indul három másik projekt az intézményben. Az új szakmák igényeihez kapcsolódó műszaki képzés- és tartalomfejlesztésre 379.109.702, a munkaerő-piaci alkalmazkodásra, intézményirányításra és a szolgáltatások fejlesztésére 285.199.999, a Közép-dunántúli Régió versenyképességének növelését megcélzó Technológia és Tudástranszfer Iroda létrehozására pedig 226.680.257 forint támogatást nyert el a főiskola.

(www.edupress.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.