Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Április 22. 14:33, péntek | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ünnepi előrejelzés

Ünnepi előrejelzés

A korábbi évek tapasztalatai alapján a húsvéti ünnepek ideje alatt, közútjainkon és egyben a határátkelőhelyeken is a forgalom növekedésével kell számolni. Ennek oka, hogy az ünnepek alatt többen lakóhelyüktől távol töltik a szabadi

A húsvéti időszakra jellemző, hogy többen figyelmen kívül hagyják az alkoholos befolyásoltság alatti járművezetés veszélyét. Így ebben az időszakban az ittas, valamint az agresszív járművezetők forgalomban történő részvétele is jellemzőbb, mint az év többi részében.

Nemcsak a húsvét ideje alatt, hanem már az ünnepek előtt 1-2 nappal is rendszerint megnő a forgalom a közutakon. A közlekedők legfőképpen a gyorsforgalmi utakat és a gyorsabb közlekedést biztosító jelentősebb főutakat veszik igénybe. Az évszaknak megfelelő időjárás esetén rendszerint többen fordulnak meg ilyenkor a szabad vizek környékén, elsősorban horgászati, kirándulási, vagy egyéb családi program céljából.

A kerékpárosok közlekedés-biztonságának javítása érdekében elrendelt rendőrségi akció továbbra is zajlik, melynek célja, a magyar közutakon a közlekedésbiztonság javítása, valamint annak elérése, hogy a közúti közlekedési balesetek száma, súlyossági foka, valamint a meghalt és megsérült személyek száma tovább csökkenjen.

A kerékpáros akció mellett a rendőri szervek – a közlekedés biztonsága érdekében - az ünnepek alatt természetesen továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az alábbiakra:

* ittas, vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése,
* agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonása,
* passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése,
* járművezetés közben a mobil rádiótelefon használatára vonatkozó szabályok betartatása.

A határforgalmat tekintve Bács-Kiskun Megyében elsősorban Tompa közúti határátkelőhelyen számolunk várakozás kialakulásával. Előreláthatólag április 21-én a délutáni óráktól egészen április 23-án a délutáni órákig várható élénk forgalom a kilépő irányban, ennek következtében egy, legfeljebb két órás várakozással számolunk.

A visszautazó vendégmunkások várhatóan április 25-én a kora délutáni óráktól az esti órákig okoznak a belépő forgalomban egy, legfeljebb két órás fennakadást.

Várakozás esetén a személyforgalomban közlekedő magyar és a szerb állampolgárok részére alternatív útvonalnak a 08-18 óra között nyitva tartó Bácsalmás közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Csongrád megyében Röszke autópálya határátkelőhelyen számíthatunk várakozásra. A vendégmunkások hazautazása következtében április 22-én és 23-án a kilépő irányban 2-3 órás csúszás is kialakulhat. A korábbi évek tapasztalatai alapján a visszautazó vendégmunkások 25-én, a kora délutáni óráktól az esti órákig okoznak forgalomtorlódást a belépő forgalomban, ahol szintén 2-3 órás fennakadás kialakulásával számolunk.

A személyforgalomban közlekedő magyar és szerb állampolgárok részére alternatív útvonalnak a 08-18 óra között nyitva tartó Tiszasziget közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Nagylak közúti határátkelőhelyen a Húsvéti időszakra vonatkozó kamionstoppal összefüggésben alakulhat ki legfeljebb két órás várakozás a teherforgalomban mindkét irányban.

Hajdú-Bihar megye - Ártánd közúti határátkelőhelyen alapvetően csak a teherforgalomban várható torlódás a Húsvéti időszakra vonatkozó kamionstoppal összefüggésben, mindkét irányban, 30-60 perces időtartamban.

A személyforgalomban legfeljebb 26-án és 27-én a belépő harmadik országok állampolgárainak ellenőrzésére szolgáló forgalmi sávon alakulhat ki egy órás várakozás, azonban az uniós országok állampolgárainak átléptetése során nem számolunk jelentősebb forgalomtorlódással.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ukrán határszakaszon a legnagyobb fennakadás Záhony közúti határátkelőhelyen várható. A személyforgalomban a tankolások és a Húsvéttal kapcsolatos bevásárlások miatt 22-én és 23-án a be- és a kilépő irányban 2-3 órás várakozás kialakulásával számolunk. A kilépő irányban a várakozási időt növelheti, hogy április 21-26. között a hazatérő, mikrobusszal közlekedő ukrán állampolgárok részéről intenzív forgalom várható.

A teherforgalomban a Húsvéti időszakra vonatkozó kamionstopot megelőző és az azt követő időszakban, kilépő irányban 4-5 órás várakozással számolunk, amelynek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.

Tiszabecs és Beregsurány közúti határátkelőhelyen szintén a tankolások és a Húsvéttal kapcsolatos bevásárlások miatt várható várakozás kialakulása 22-én és 23-án, a délelőtti órákban belépő irányban, a délutáni órákban a kilépő irányban, egy órás időtartamban.

Barabás és Lónya közúti határátkelőhelyen csak 23-án számolunk várakozással, a délelőtti órákban belépő irányban, a délutáni órákban a kilépő irányban, egy órás időtartamban.

A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.

Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében- tudatta az ORFK közleménye.

Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatar

OrientPess Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.