Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Június 15. 15:34, szerda | Helyi
Forrás: Győri Audi ETO KC

Utánpótlás rendszerünk alkalmas arra, hogy ETO-színtű játékosokat neveljen.

Utánpótlás rendszerünk alkalmas arra, hogy ETO-színtű játékosokat neveljen.

Róth Kálmánnal, a Győri Audi ETO KC utánpótlás szakmai igazgatójával beszélgetett Fata Edina, a fiatalokat érintő képzési rendszerről.

„Nem lehet szétválasztani a felnőtt eredményeket az utánpótlástól, függ az egyik a másiktól, hiszen az utánpótlás képzés legfontosabb feladata az, hogy a felnőtt csapatot megfelelő képességű játékosokkal ellássa. Utánpótlásunk ebben a szezonban ezen a téren is megmutatta az erejét, hiszen Lakatos Rita, Wéninger Alexa, Hudák Emma, Moharos Vivien vagy Varga Emőke személyében olyan játékosok kerültek fel, akik hatékonyan tudtak segíteni egyrészt a felnőtt csapat edzésmunkájában, másrészt képesek voltak különböző részfeladatokat megoldani egy-egy mérkőzésen. Ez azt jelzi, hogy az utánpótlás rendszerünk alkalmas arra, hogy ETO-színtű játékosokat is neveljen, ami úgy gondolom nem kis dolog.
A fiatalok nevelése terén a korosztályos eredmények talán nem annyira fontosak, azaz a hosszú távú célokat tekintve nem ez az elsődleges szempont. A leglényegesebb szempontnak azt tarjuk, hogy minél több NBI-es játékost neveljünk, és a nemzeti válogatottnak, valamint az nagycsapatnak játékosokat neveljünk. Mindemellett az egy-egy szezonban elért jó korosztályos eredmény lökést adhatnak a gyerekeknek a további jó munkához. Motivációt kapnak, hogy érdemes a nehéz edzésmunkát elvégezni, mert kézzel fogható eredménye is van.
A tavalyi szezonban elindult egy módosított, újabb szemléletű utánpótlás rendszer, ennek az első éves tapasztalatit láthattuk meg most a szezon végén. Egy kicsit megmozdítottuk az edzőket is, hogy őket is újabb impulzusok érjék. A tapasztalatok alapján egy kicsit változtatunk majd, de mind a felnőtt csapat szempontjából, mind a korosztályos eredményeket figyelembe véve megállapítható, hogy az irány nagyon jó. Emellett az eddigi alapvető elveken nem fogunk változtatni, továbbra is azt a képzési modellt fogjuk alkalmazni, amit eddig is eredményesen kialakítottunk, és természetesen ami alkalmazkodik a szövetségi versenyezetési modelljéhez is.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.