Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Június 15. 15:02, csütörtök | Életmód

Utazás kutyával? Nem is olyan egyszerű...

Utazás kutyával? Nem is olyan egyszerű...

Bárki, akinek van kutyája, tudja, hogy egy nyaralást a házi kedvenccel igen aprólékosan meg kell tervezni.

Kutyával a repülőn. Igen vagy nem?

Előbb vagy utóbb biztos, hogy minden kutyatartó felteszi a kérdést: felvigyem a kis kedvencemet a gépre vagy ne? A legtöbb légitársaság engedélyezi a kutyák szállítását, ám különböző követelményeknek kell megfelelni, ezért érdemes az adott légitársaság weboldalát felkeresni. Emellett ismernünk kell a kutyánkat. Fel kell keresni az állatorvost, meghallgatni, hogy ő mit javasol. Több kutyafajtánál fel sem merülhet a repülés gondolata! Lehetőség szerint, ha külföldi nyaralást tervezünk és repülővel kívánjuk elérni az úti célt kis kedvencünk felügyeletét bízzuk a legközelebbi barátainkra, vagy egy megbízható szomszéd gondjaira!

Irány a tengerpart!

Szerencsére Európában mindenütt kutyabarát szálláshelyekkel és tengerpartokkal találkozhatunk. Kis kedvencünkkel a vízparti nyaralás mindig jó ötlet. Ha tehetjük, inkább az utószezonban menjünk vakációzni! Kedvencünk jobban fogja érezni magát a szezon végén, mint a júliusi melegben.

Hegyek, dombok, völgyek…Jövünk!

Talán a legideálisabb kikapcsolódás a kutyánkkal egy erdei séta, vagy túra a hegyekben. Hihetetlenül szabadnak és boldognak fogja érezni magát kedvencünk, és az aktív kikapcsolódástól mi is felfrissülünk. Legyen szó egész napos kirándulásról, vagy akár 1-2 órás szabad levegőn töltött időről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.