Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 11. 07:55, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Útitársak-projekt: életminőségről és szociális munkáról a győri egyetemen

Útitársak-projekt: életminőségről és szociális munkáról a győri egyetemen

A szociális munkások mindennapi gyakorlata közben felmerülő jogi kérdésekről és ezek megoldásairól volt szó Győrben, a két szakterület közös konferenciáján. A Széchenyi Egyetem tavaly júliusban kezdte el Útitársak című, uniós tá

A szakmák közti együttműködés lényege, hogy a különböző szakterületeken dolgozók egymást segítve végezzék el mindennapi munkájukat. A mérnökök együttműködnek például a közgazdászokkal, szociális munkások pedig a jogászokkal. Ez utóbbi valósult meg ma a Széchenyi Egyetem jogi karán, ahol közös konferencián vettek részt a szakemberek és a hallgatók.

A konferencián szó volt egyebek mellett a kilakoltatásról és a nemek közti esélyegyenlőség kérdéséről. A szociológusok szerint ma már ez a téma nem tabu, ugyanakkor a magyar nők több szempontból még mindig hátrányban vannak a férfiakkal szemben.

Az Útitársak című projekt egyébként még jó másfél évig tart. Az első eredmények már láthatók, korszerű életminőség és munkaerő piaci szolgáltatások néven két új tantárgyat is hallgathatnak az egyetemisták. Hamarosan szakirányú továbbképzés indul, tavaszra pedig elkészül két kiadvány is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.