Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2011. Június 18. 14:37, szombat | Kék hírek
Forrás: STOP

Uzsorások: kétezerért adtak öt csirkeszárnyat

Uzsorások: kétezerért adtak öt csirkeszárnyat

Őrizetbe vette a rendőrség a napokban azt a taktabáji családot, akik uzsorakamatra adtak kölcsön pénzt családoknak. Voltak, akiknek ételt adtak irreálisan magas áron. A bíróság pénteken az apát és két fiát előzetes letartóztatásba h

Egy taktabáji családot - szülők és két fiúk - vett őrizetbe a rendőrség a napokban, uzsora-bűncselekmény miatt. A nyomozás eddigi adatai szerint az uzsorások több helyi családnak adtak kölcsön pénzt, majd többszörösét követelték vissza. Egy családnak például pár ezer forint helyett, évek alatt, több százezer forintot kellett visszafizetnie. Azokat, akik nem tudtak törleszteni, megfenyegették, hogy megölik családtagjaikat.

Voltak, akiknek ételt adtak el irreálisan magas áron, 4-5 csirkeszárnyat 2000 forintért, vagy egy disznótoros tálat két hurkával, és egy csík szalonnával 4500 forintért. Új kuncsaftjaiknak azt mondták, nem számolnak föl kamatot, de mikor a pénz visszaadásáról volt szó, kamatot követeltek, mondván nekik is kell valamiből élniük. Az uzsorások több esetben a családok teljes havi bérét elvették. A házkutatás során többek között lefoglalták azokat a feljegyzéseket, amiken a kölcsönzők adatai, illetve a nekik adott összegek szerepelnek.

A bíróság pénteken az uzsorás-család három tagját, a két fiút és az apát, előzetes letartóztatásba helyezte, míg az anyára házi őrizetet szabott ki.

STOP / HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 07:57, hétfő | Kék hírek

Sophos: tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

Az adathalászat volt a magyar vállalatok elleni zsarolóvírus-támadások leggyakoribb forrása 2023-ban; tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.